DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Türkiye bugün yapılamayan haberlerin, sansürün ülkesi haline geldi.’

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Türkiye bugün yapılamayan haberlerin, sansürün ülkesi haline geldi.’

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında ”Türkiye bugün yapılması yasaklanan, yapılamayan haberlerin, sansürün ülkesi haline geldi, bugün Türkiye tutuklu gazeteciler ülkesi haline geldi.” diyen Balaban’ın paylaşımı şöyle:

”Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bugün biliyoruz ki ülkemizde basın özgürlüğünün önemini, basın çalışanlarının insanca yaşayabilecek koşullarda çalışmalarının gerekliliğini yüksek sesle dile getirdiğimiz önemli günlerden. Yani 10 Ocak ülkemizde bir kutlama değil, bir mücadele günü olarak varlığını sürdürüyor. Bugünü kutlayacağımız günler ise çok yakın, iktidarımızda hiçbir gazeteci yaptığı haber yüzünden tutuklanmayacak, basın özgürlüğü sağlanacak, hiçbir gazeteciye ya da gazeteye imtiyaz tanınmayacak, eşit şartlarda, objektif haber yapabilmeleri için gazeteler desteklenecek.

Türkiye bugün yapılması yasaklanan, yapılamayan haberlerin, sansürün ülkesi haline geldi, bugün Türkiye tutuklu gazeteciler ülkesi haline geldi. Bizler biliyoruz ki özgür basın demokrasinin temel taşlarından birisidir, halkın doğru haber alma özgürlüğünün ortadan kalkması ya da bugün oluşturulan haliyle medyanın yüzde ellisinden fazlasının iktidar erkiyle kısıtlanması demokrasinin temelini derinden sarsmaktadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir ancak basın mensubu arkadaşlarımız müsterih olsun özgürce yazabilecekleri günler çok uzak değil en yakın zamanda yapılacak seçimle birlikte onlar da mesleklerinin saygınlığına tekrar kavuşacaklardır.

Gazetecilik bizlerin saygı duyduğu el üstünde tutulması gereken bir meslek ancak bugün görüyoruz ki birçok gazetecimiz işsiz, çalışan gazetecilerimiz ise hak ettikleri şartlarda yaşayamıyor, enflasyonun altında eziliyor, kimi zaman yalnızca yol ve yemek ücretleri karşılanması karşılığında çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu düzen, bu sistem mutlaka değişmeli bunun farkındayız, çözümlerimiz hazır, bunu değiştirecek, tüm çalışanların da gazetecilerin de insanca şartlar altında yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.

Bizlerin sesi olan, her ortamda her platformda yanımızda olan saygıdeğer basın mensubu dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum, CHP iktidarında gazetecilerin özgürce yazabilecekleri ve bugünü çok daha içten bir şekilde hep beraber kutlayacağımız günlerde görüşmek dileğiyle.”

YORUM YAP