DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye, bugüne kadar 9.350 adet solunum cihazı üretti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye, bugüne kadar 9.350 adet solunum cihazı üretti
Koronavirüsle (COVID-19) mücadele için koronavirüs test kiti kadar ventilatör (yapay solunum cihazı) büyük önem taşıyor. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımdaki hasta sayısının çok olduğu ülkelerde ventilatör sayısı yetersiz kalıyor.
Bu durum karşısında Türkiye’ de Savunma sanayi firmaları yerli medikal solunum cihazı üretimi için birlik oldu. Yerli medikal solunum cihazının gelişitirilmesinde başarı sağlayan Türkiye bu cihazın üretimini başarmakla kalmadı ihracat da yapmaya başladı.
Türkiye, bugüne kadar 9.350 adet solunum cihazı üretti. Bunlardan 2.750’sini Brezilya gibi birçok ülkeye ihraç etmeyi başardı.
Cihazların tanesi 15-20 bin euro bedelle yurt dışına satılıyor.

ASELSAN, Kazakistan için solunum cihazı üretecek

Bu arada Kazakitan’ da, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, pandemi sırasında tıbbi solunum cihazı üretimini yürüten Aselsan Engineering (KAE)’i, ziyaret etti.
Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, pandemi sırasında tıbbi solunum cihazı üretimini yürüten savunma sanayii kuruluşu Kazakistan Aselsan Engineering (KAE)’i ziyaret etti. Başkaban Mamin, üretim hakkında bilgi sahibi oldu ve ürünlerin ülkedeki tıbbi kurumlara zamanında teslim edilmesini sağlama talimatı verdi.

YORUM YAP