DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SGK, aylık ortalama 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SGK, aylık ortalama 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’nin hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmayan sağlık sigortası sistemine sahip olunduğunu ifade etti.

Önceki gün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında, SGK binasında, İlaç Alım Protokol Töreni düzenlendi. Törende konuşan Bakan Selçuk, “Eczanelere yıllık 235 milyon liraya ulaşan bir iyileştirme sağladık.” dedi.

‘Türkiye, hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmayan sağlık sigortası sistemine sahip!’

Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal güvencesi olmayanların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri dahil, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için ödemeleri gereken miktarın aylık sadece 88 lira 29 kuruş olduğunu söyledi. Selçuk, Türkiye’nin hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmayan sağlık sigortası sistemine sahip olunduğunu söyleyerek, “Belirli bir düzeyin altında gelirleri olanların da bu primini biz devlet olarak ödemekteyiz. Dolayısıyla onlara da sağlık güvencesi sağlamaktayız. Dünyada bu kadar düşük maliyetle bu kadar kapsamlı sağlık hizmeti sunan başka bir kamu ya da özel sigorta sistemi olmadığının da altını çizmek isterim. ” dedi.

Aylık ortalama 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapmaktayız.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçları da bu süreçte geri ödeme listesine aldıklarını söyledi.

Bakan Selçuk şunları söyledi:

”Aylık ortalama 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapmaktayız. 2012’de eczanelere ödediğimiz reçete hizmet bedeli 68 milyon civarındayken, 2019’da bu rakam 410 milyonu aşmış durumda. Yine ilaç harcamalarına baktığımız zaman SGK’nın sağlık harcamaları içindeki payının 2012’lerde yüzde 32 civarında olduğunu görürken, 2020’de yüzde 36’larda bir ilaç harcamasının tüm SGK içindeki payını görmekteyiz. Bedeli ödenen ilaç sayımız 2000’li yıllarda 3 bin 986 iken, bugün iki kattan da daha fazla artarak 8 bin 748 ilaç geri ödeme sistemimizde. Bu kadar yüksek sayıdaki ilacı, geri ödeme sistemimize alan dünyadaki gözde ülkelerden birisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Aynı zamanda tıbbi malzemede de geri ödeme uygulamasında 4 bin 833’e ulaşmış durumda. Geri ödemelik toplam ilaç sayımız son aldığımız rakamlarla beraber 8 bin 813’e çıkmış olacak. Vatandaşımızın sağlığı bizim birinci önceliği olmaya da devam edecek.”

YORUM YAP