DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’ nin Doğu Akdeniz’ deki yeni NAVTEX ilanı atışlı eğitimler uyarısı da içeriyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’ nin Doğu Akdeniz’ deki yeni NAVTEX ilanı atışlı eğitimler uyarısı da içeriyor

Türkiye’ nin Doğu Akdeniz’de yeni bir NAVTEX ilanında atışlı eğitimler yapılacağı duyuruldu. Antalya’daki NAVTEX istasyonundan açıklanan karar 1-2 Eylül’de Doğu Akdeniz’de atış eğitimi yapılmasını da içeriyor. Duyuruda Mersin açıkları ve İskenderun Körfezi’ni kapsayan alanlar yer alıyor.

İlan ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Akar, “İskenderun bölgesinde Deniz Kuvvetlerimizin atış eğitimi ile alakalı güvenlik bakımından yayımlanmış bir Navtex’tir” açıklaması yaptı.

Oruç Reis görev süresi ve araştırma sahası genişletiliyor

Bu arada Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’de görev süresi uzatılıyor. Daha önce ilan edilen Navtex’e göre Oruç Reis’in görev süresi bugün sona eriyordu. 9 Ağustos’ta başlayan çalışmalar Yunanistan’ın bölgede gerilimi tırmandıran tavrı karşısında görev süresi ve araştırma sahasının genişletilmesi planlanıyor.

NAVTEX NEDİR?

Navtex bir ülkenin tatbikat ya da sondaj faaliyeti gerçekleştireceği sahalara girilmemesi konusunda yaptığı bir ön uyarı anlamı taşıyor. Navtex sistemi ise denizcilere çalışma yapan sahalar hakkında bilgi veren bir haberleşme cihazı olarak tanımlanıyor.

YORUM YAP