DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’ nin otomobilinde üretim üssü kaba inşaatının 12 ayda bitirilmesi bekleniyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’ nin otomobilinde üretim üssü kaba inşaatının 12 ayda bitirilmesi bekleniyor

Türkiye’ nin otomobili için hazırlıklar sürüyor. TOGG -Gemlik Tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarında boya, enerji ve gövde binalarının zemin güçlendirme çalışmaları tamamlandı; üst yapı inşaatı için anlaşma sağlandı.

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, fabrika inşaatının zemin güçlendirmesi için 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi verildi. Üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği duyuruldu.

‘Akıllı ve çevre dostu’ özellikleri aynı çatı altında buluşturacak ve fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) üretim üssünün kaba inşaatın 12 ay sürmesi bekleniyor. Aynı Çatı Altında, üretim, Ar-Ge, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi bulunacak.

230 bin metre kare kapalı alanı olacak Gemlik Tesisinde mobilite ekosistemine dayalı; Akılllı Nesnelerin interneti, veri toplama ve analizi ile verimlilik artıran, gerçek zamanlı verilerle değer üreten bir üretim ağı kurulacak. ‘Bir fabrikadan daha fazlası’ olacak mottosuyla inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak. Yıllık 175 bin aracın üretileceği fabrikada, 2032 yılına kadar 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Yerli otomobilin çevre dostu, 5 gr/m2’den az uçucu organik bileşen salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olacağı bildiriliyor. 

 

YORUM YAP