DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’nin elektrik dağıtım altyapısı yenileniyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’nin elektrik dağıtım altyapısı yenileniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 9. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Olağan Genel Kurulunda elektrik kesinti sürelerinin azaldığını belirterek, ”2019’da kullanıcı başına ortalama 20,5 saat olan kesinti süresi yüzde 11 azalarak 18,2 saate düştüğünü söyledi.

Dönmez, “Türkiye’nin dağıtım altyapısı çağın gereklerine uygun bir şekilde yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Hatlarımız büyük oranda iyileştirildi. Yeni yatırımlarla da şebeke ağımızı her yıl daha da genişlettik.” dedi.

Yapılacak yatırımlarla altyapının daha da güçlendirileceğini vurgulayan Dönmez, yeni uygulama döneminde kırsal şebeke yatırımlarının da artacağını ve buna tarımsal sulamanın da dahil olacağını aktardı.

Planlı bakıma 10,5 milyar liralık bütçe

Dönmez, elektrik dağıtım sektöründe 2016-2020 üçüncü uygulama döneminde yaklaşık 40 milyar lira yatırım yapıldığını anımsatarak, “2021-2025 döneminde yapılacak 66,7 milyar lira dağıtım yatırımıyla inşallah altyapımızı daha da güçlendireceğiz. Planlı bakımlar için ilk kez işletme bütçesinden ayrı 10,5 milyar liralık, Ar-Ge için de 1 milyar liralık bütçe ayrıldı.” değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, dağıtım sektöründe dijitalleşmenin de önemli olduğuna dikkati çekti.

YORUM YAP