DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türklerin Almanya’ dan vize reddi oranı yüzde 20’yi aştı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Türklerin Almanya’ dan vize reddi oranı yüzde 20’yi aştı

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ nın geçen yıl, Türkiye vatandaşlarına vize reddinin yüzde 20’yi aştığını doğrulamasından sonra bu yılın ret oranları hakkında daha yüksek artış tahminleri konuşuluyor. Yine başta Almanya olmak üzere Türkiye’nin Schengen vize taleplerine uygulanan AB red oranı Rusya’nın 5 katına ulaştı.

Türkiye’den geçen yıl yaklaşık 214 bin 944 başvuru kayıtlara geçerken 1.5 milyar nüfuslu Hindistan’dan 117 bin 181 başvuru var. Vize istemede üçüncü sırayı ise 60 bin 700 başvuru ile Ruslar aldı.

Bu verilere göre, 2017’de Türkiye’den yapılan Schengen vizesi başvurularının yüzde 6,5’i reddedilirken, 2022’ye gelindiğinde ret oranı yüzde 20’nin üzerine çıkmış durumda. Bu yıl da pek çok vatandaş başta Almanya olmak üzere Schengen ülkelerine yaptıkları vize başvurularına verilen retlerden şikayetçi oldu.

Turistlik geziler yanında iş dünyası temsilcilerinin de son zamanlarda fuar ve iş seyahatleri için vize süreçlerinde yaşadığı sorunlara değiniyor.

Türklerin vize reddi şikayetlerini haberleştiren Die Zeit Gazetesi’ndeki yazıda ret sebepleri genelde, “Belgeleriniz yetersiz. Kalış amacınız net değil. Bir aile ya da akrabalık ilişkisinin varlığı inandırıcı bulunmadı. Davetiyeniz onaylanmadı ya da kanıtlanmadı. Talep edilen vize ile tatil bilgileriniz uyuşmuyor” şeklinde oluyor.

Alman hükümeti’ nin ‘ikili ilişkileri zedeleyebileceği’ gerekçesi ile reddedilen vize başvurusunu bilgilerini kamuoyuna henüz açıklamasa da ”Ülkeye göç akını nedeniyle oluşan hassas durum”gerekçe gösterilerek sadece milletvekilleriyle paylaşıldı.

YORUM YAP