DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Üniversite’nin GDO Araştırma Merkezi kapatıldı!..

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Üniversite’nin GDO Araştırma Merkezi kapatıldı!..

2015 yılında kurulan İstanbul Üniversitesi Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyoteknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kapatıldı. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yayımlanan Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve Biyoteknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kaldırıldı.

Kapatılan merkezin yerine Bitki ve Bitkisel Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Bitki ve Bitkisel Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasına ilişkin yönetmelik de Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak yeni merkezin faaliyet konuları arasında GDO araştırmaları bulunmuyor.

İstanbul Üniversitesi Bitki ve Bitkisel Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Yeni merkezin faaliyet konuları arasında şunlar bulunuyor:

İhracatı ya da ithalatı yapılan bitki ve bitkisel ürünlerde fizikokimyasal özelliklerin belirlenmesi, fitokimyasalların miktarsal tespiti, mikrobiyolojik ve moleküler analizleri gerçekleştirmek.

Ülkemizde olası gıda ve yem amaçlı işlenmiş ve işlenmemiş ürünlerin fizikokimyasal, fitokimyasal, mikrobiyolojik ve moleküler analizlerini gerçekleştirmek.

Tüketilen gıdalarda insan sağlığına olası zararları olabilecek pestisit ve fitalatları taramak ve miktarını tayin etmek.

Ülkemizde mevcut flora zenginliği ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve verimli şekilde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması konularında bilimsel araştırmalar yapmak.

Fitokimya, Moleküler Biyoloji, Mikrobiyoloji, Fitopatoloji ve Biyoinformatik konularında yeni gelişmeleri izleyerek araştırma, inceleme ve uygulamalar yapmak, kurslar, seminerler ve benzeri toplantılar tertip etmek ve bunlara iştirak etmek.

Yeni merkezin faaliyet konuları arasında GDO araştırmaları bulunmuyor.

YORUM YAP