DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

WhatsApp’ın gizlilik politikasına ilişkin şüpheler kullanıcıları BiP’ e yöneltti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
WhatsApp’ın gizlilik politikasına ilişkin şüpheler kullanıcıları BiP’ e yöneltti

WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik “zorunlu güncelleme” kararına tepkiler büyüyor.

Son dakika bilgilerine göre WhatsApp bu kararından dönmüş olmasına rağmen gizlilik politikasına ilişkin şüpheler Türkiye ve dünyadan büyük tepki çekti.

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesinde kullanıcıların hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, 3. kişilere, kurumlara verilebilmesini önü açılıyordu.

Buna tepki gösteren birçok kişi giderek artan şekilde alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Nitekim Türkiye’ de tüm operatör kullanıcılarına açık iletişim ve yaşam platformu BiP’in kullanıcı sayısı son 24 saat içerisinde 1 milyon 124 bin kişi daha arttı.

BİP Nedir?

Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. BiP; App Store, Google Play, ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz indirilebilmektedir

WhatsApp, Türkiye ve dünyada hiç beklemediği boykotla karşılaştı.

WhatsApp’ın yeni yüklemelerinin 2021’in ilk yedi gününde önceki haftaya göre yüzde 15 düştüğü, ancak bunun küresel olarak tahmini 10,5 milyon indirmeye tekabül ettiği öğrenildi.

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesinin uygulamasını geri çekeceği tahmin ediliyor.

YORUM YAP