DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yapay Zeka’ da stratejik hedefler ve öncelikli alanlar belirlendi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yapay Zeka’ da stratejik hedefler ve öncelikli alanlar belirlendi

Bakan Varank, Macaristan Yenilikçilik ve Teknoloji Bakanı Laszlo Palkovics’in de katılımıyla dijital platformda gerçekleştirilen Türk-Macar Yapay Zeka ve Yüksek Teknoloji Konferansı’nda yaptığı konuşmada, gelişen teknolojilerin tüm ülkeleri proaktif ve yenilikçi olmaya zorladığını söyledi.

Varank, Türkiye’nin kamu, özel sektör ve akademi ortaklığıyla hazırlanan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin yakında açıklanacağını belirterek, “Stratejimizde yapay zeka politikalarının yetenek geliştirme, bilimsel araştırma, etik, kapsayıcılık ve dijital altyapı yönlerine özel bir vurgu yapıyoruz. Stratejik hedeflerimizi ve öncelikli alanlarımızı belirledik.” dedi.

İnsan kaynağına yatırım yapmanın da bu alandaki temel önceliklerden biri olduğuna dikkati çeken Varank, yakın zamanda 4 üniversitede “Yapay Zeka” bölümü kurulduğunu anımsattı.

Ayrıca, Ar-Ge ve inovasyona öncelik veren araştırma faaliyetlerini de teşvik ettiklerini belirten Varank,teknoloji tabanlı girişimlere de finansal destek sağladıklarını ifade etti. Teknoloji ve İnovasyon Yatırım Fonunu kurduklarını anımsatan Bakan Varank şunları söyledi:

“Türkiye, yapay zeka alanındaki yayın sayısına göre dünyada 16’ncı sırada yer alıyor. Ulusal araştırma enstitümüz TÜBİTAK, son 10 yılda yaklaşık 2 bin yapay zeka projesine fon sağladı. Bu projeler, derin öğrenme, makine öğrenimi, karar destek sistemleri, e-ticaret ve büyük veriyle ilgili olanları kapsıyor.”

YORUM YAP