DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yapay Zeka’nın gelişimi ve 5G ağlarına etkilenişi, robotik cihaz ve IoT’a etkisi ele alındı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yapay Zeka’nın gelişimi ve 5G ağlarına etkilenişi, robotik cihaz ve IoT’a etkisi ele alındı

“Eylem 2020: Yeni Bir On Yılı Yeniden Keşfetmek” ana temasıyla dijital olarak gerçekleştirilen Fortune 500 Türkiye Dijital Zirvesi; dijital dönüşüm ortamının geliştirilmesi ve yarının stratejilerinin şekillendirilmesi için Türkiye’nin en etkili CEO, CFO ve CIO’larını bir araya getirdi.

Panelde Yapay Zeka’nın gelişimi ve 5G ağlarına etkilenişi, robotik cihaz ve IoT’a etkisi ele alındı.

Panelde konuşan fabrikalarda dijital dönüşüm üzerine çalışmalar yapan Doruk’un Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, dijitalleşmenin sanayideki etkilerini ve şirket olarak dijital dönüşüm sürecine katkılarını katılımcılarla paylaştı.

Aylin Tülay Özden, katılımcılarla şu bilgileri paylaştı:

”Sanayicilerin küresel rekabete hazır olmak için stratejik olarak operasyonel mükemmelliği amaçlamaları gerekiyor. Bu noktada kritik önem taşıyan dijitalleşme sürecinde büyük verinin toplanarak işlenmesi yüksek verimlilik sağlıyor. Özellikle üretim yapan bir sanayi kuruluşunda operasyonların dijitalleşmesiyle bekleme süreleri, makine duruşları, arızalar, kalite bozuklukları veya hammaddeden kaynaklanan maliyetler azalıyor. Bu noktada kalitedeki kestirimciliğe dikkat çekmekte fayda var. Üretim yapan makinelerdeki nem, sıcaklık, basınç, hız gibi proses parametreleri toplanıyor ve bu alanlardaki değişimlerin üretimi ve kaliteyi nasıl etkilediği kaydediliyor. Büyük veriyi yapay zekayla işlediğimizde proses parametreleri takip ediliyor ve böylece sürekli kalite kontrol yapılmasına gerek kalmıyor. Değerlerdeki bir bozulma, potansiyel olarak kalitenin düşebileceğini kestirebiliyor ve işletmeyi haberdar ediyor. Bu sisteme sahip olduğunuzda kalite, ölçüm, duruş, makineyi durdurup tekrar ayarlama maliyetleri ve zaman kaybı azalıyor. Yine görüntü işleme teknolojisiyle ürün ve üretim kalitesi anlık olarak takip edilebiliyor. Dünya genelinde fabrikaların ortalama verimliliği yüzde 40’larda seyrediyor. Üreticiler, dijital operasyona yatırım yaptıklarında ise bu oran birkaç ayda yüzde 70’lere kadar çıkabiliyor, üretimi iki kat artan işletmeleri görüyoruz.” dedi.

YORUM YAP