DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yerli solunum cihazı 14 gün gibi rekor bir sürede üretildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yerli solunum cihazı 14 gün gibi rekor bir sürede üretildi
Yerli solunum cihazıyla ilgili sanayi firmaları örnek bir dayanışma göstererek prototip ürettiler. 20 bin TL sermayeyle kurulan Biosys, milli teknoloji hamlesinin son örneği oldu. Baykar Makine, Arçelik ve ASELSAN’ın desteğiyle seri üretimine başlanan yerli solunum cihazının ilk teslimatları gerçekleşti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, salgın süreci boyunca bütün sanayi kuruluşlarıyla yakın işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, yerli solunum cihazının üretimine yurt dışından talepler olduğuna belirtti. “Büyük bir liste var elimizde. Bunlarla ilgili şu anda firmalarımız, Sağlık Bakanlığı ve ASELSAN ihracatla ilgili çalışmalarını, hazırlıklarını yapıyorlar, önümüzdeki günlerde netice alacağız.” dedi.
Bakana Varank, yerli solunum cihazının üretim süreci için ’14 günlük rekor bir sürede dünya standartlarında bir cihaz ortaya çıkarıldığını’ söyledi.

 

Test kitleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, test kitleriyle ilgili açıklamasında da 50’den fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

“Bu filtrenin üretimiyle ilgili TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsünü bu iş için görevlendirdik. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) MEMTEK – Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi’ndeki hocalarımızla irtibata geçtik. Bir inisiyatif aldık ve bu N95 ve N99 maskelerinin filtrelerini biz iki kurumumuzda üretmeyi başardık.” dedi.

Varank, halihazırda günde 40 milyon maske üretildiğini ifade etti.

Test kitleri de yerli üretim

Bakan Varank, test kitlerinin Covid-19 salgın mücadelesinde çok önemli olduğunu hatırlatarak, Sağlık Bakanlığı’nın kullandığı test kitinin yerli bir firma tarafından geliştirildiğini söyledi.

Bakanlıkla irtibatta olan 13 firma test kitleri üretiyor ve 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

YORUM YAP