DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

YURTDIŞINDAKİ YAŞLILARA DA SAHİP ÇIKTILAR

Yayınlanma Tarihi : Google News
YURTDIŞINDAKİ YAŞLILARA DA SAHİP ÇIKTILAR

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, yurt dışında da temsilcilikler açarak yaşlılara hizmet vereceklerini söyledi.

Haber: Nezih VAROL

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, yurtiçinde olduğu gibi, yurt dışında da temsilcilikler açmaya başladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda yoksul, zengin demeden tüm yaşlıların bakım hizmetlerinden yararlanması için TBMM’ye ‘Bakım Sigortası’ için yasa tasarısı öneri raporu sunan Hakan Berktaş ve ekibi, şimdi de tüm yurtta ve yurtdışında şubeleşmek için yoğun çaba harcıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Berkaş, “Dernek olarak muazzam proje ve çalışmalara imza atıyoruz, Türkiye’deki illerimizde ve metropollerdeki ilçelerde örgütlenmemizi tamamlarken, yurtdışındaki gurbetçilerimizi de unutmadık, şu an Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, Özbekistan ve Avusturalya da temsilcilikler açtık, derneğimiz bu sayede bir çok insanımıza ulaşacak, tüm dünya ülkelerinde ki uygulamalar konularında bilgi alışverişinde bulunurken, memleketinde anne, babasını veya kardeşini bırakan ve onlara Evde Sağlık, Evde Bakım, Evde Fizik Tedavi, Kurum Bakımı, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Yatılı Fizik Tedavi Merkezi hizmeti isteyen ailelere destek olacağız. Bunun yanı sıra bu ailelere derneğimizin Hukuk Birimi tarafından da hukuki destek sağlanacak” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Fizyoterapist Uğur Arslan da çalışmaların sadece bu kadarla kalmayacağını, yurtdışında yaşayıp Türkiye’de kurum arayan veya tatil dönemlerinde evde bakım desteği isteyen hasta ve yakınlarına da hizmet vermek proje geliştirdiklerini söyledi.

www.alzheimerdemansdernegi.org
www.sosyalrehberlik.com

YORUM YAP