DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Zeytinde koronavirüs karşı bağışıklığı güçlendiren etkiler araştırılıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Zeytinde koronavirüs karşı bağışıklığı güçlendiren etkiler araştırılıyor

Son araştırmalar zeytin yaprağındaki olyuropein (oleuropein) maddesinin vücut bağışıklığını desteklekleyen özelliklerine dikkat çekiyor. Özellikle zeytin yaprağı ve yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein (oleuropein) maddesi, koronanın bulaşmasını önlediği gibi tedavisine destek olabiliyor.

Zeytinin vücut bağışıklığını destekleyen özelliğine dair yapılan araştırmalar sahada da sonuç veriyor;  500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı; yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı.

Benzer sonuçlar Balıkesir’de, eski SEKA yeni Varaka Kâğıt Fabrikasında da yapıldı. Fabrikada çalışan 460 kişiye günde 3 defa zeytin yaprağı çayı ikram edildi. Sonuç yine olumluydu; sadece 1 kişi kovid 19’a yakalandı, o personelin de zeytin yaprağı çayı içmediği belirlendi.

İstanbul’daki 3 hastane de zeytin yaprağının etkisi ölçüldü. Denemeler zeytin yaprağının kovide karşı önemli bir koruyucu olduğunu ortaya koydu. Tat ve koku alma duygusunu kaybeden hastaların 3 günün sonunda bu hislerinin geri kazandığı tespit edildi.

Kanseri tedavi ettiği tespit edilen olyuropeine (zeytin yaprağına) yönelik Amerika’da patent de alındı. Yapılan bilimsel araştırmalar, olyuropein maddesinin zeytinyağında değil, daha çok zeytin yaprağı ve yeşil zeytinin tazelerinde olduğunu gösterdi. Bu netice, zeytinyağının şifasız olduğu mânâsına gelmez. Çünkü zeytinyağında da başka onlarca hatta yüzlerce antioksidan madde ve besin bulunuyor.

YORUM YAP