DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’ de koronavirüs vakaları artıyor; ABD’ de ise vaka sayısı 15 milyonu aştı!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’ de koronavirüs vakaları artıyor; ABD’ de ise vaka sayısı 15 milyonu aştı!

Koronavirüs vakaları artıyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyadaki diğer ülkelerde ve özellikle ABD durum 2. dalga şüphelerini akla getiriyor.

Türkiye’ de son durum

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 9 Aralık itibariyle pozitif vaka sayısının 1.5 milyonu aştığını söyledi. Ülkemizde bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda % 55 artış bulunduğunu söyledi.

Dünyada son durum

7 Aralık pazartesi itibariyle dünya genelinde toplam iyileşen kişi sayısı : 46.780.527 oldu; toplam tedavi sürecinde hasta sayısı : 19.323.969; durumu kritik hasta sayısı : 106.210

ABD ise en çok vaka sayısının görüldüğü yer. Son rakamlara göre ABD’ de, dünyadaki en yüksek toplam olan 15 milyon doğrulanmış koronavirüs vakasını aştı. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ortalama olarak her gün 200.000’den fazla Amerikalının korona testi pozitif çıkıyor.

ABD’ de yılbaşı kutlamaları öncesi özellikle alış-veriş merkezlerindeki kalabalığa dikkat çekilerek uyarılarda bulunuluyor.

 

Bu arada Çin ‘ de salı günü, yerel olarak iletilen dört vaka da dahil olmak üzere 15 yeni Covid-19 vakası kaydedildiği belirtiliyor.

 

YORUM YAP