DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Avrupa’nın güneydoğu kanadı, AB üyesi olmayan Türkiye tarafından üstlenildi!..’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Avrupa’nın güneydoğu kanadı, AB üyesi olmayan Türkiye tarafından üstlenildi!..’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın Bruges şehrindeki Avrupa Koleji’nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, ”Avrupa Birliği, Avrupa’yı savunacak durumda değil” diyerek Avrupa’nın ABD, Türkiye ve İngiltere gibi devletler tarafından korunduğunu vurguladı.

AB’nin nüfusunun yüzde 90’ının NATO üyesi ülkelerde yaşamasına rağmen NATO savunma harcamalarının yalnızca yüzde 20’sini karşıladığını hatırlatan Stoltenberg:

“Tek başına bir Avrupa ya da tek başına bir ABD’ye inanmıyorum. İzlanda ve Norveç Kuzey Kutbu’na açılan kapılarımız. Türkiye’nin güneyde Suriye ve Irak ile sınırları var. Bu bölgelerin güvenliğini Türkiye üstleniyor. Batıda ABD, Kanada ve İngiltere, Atlas Okyanusu’nun iki yakasını birbirine bağlıyor. Bunların hiçbiri AB üyesi değil” açıklamasında bulundu.

Avrupa’nın savunmasının stratejik özerkliğe değil transatlantik bağlara bağlı olduğunu belirten Stoltenberg, ”AB ülkelerinin büyük bölümünün aynı zamanda NATO üyesi olduğunu ve vatandaşlarının güvenliğinin kendi başkentlerinin çok ötesinde bir ittifaka bağlı olduğunu” belirtti.

Stoltenberg, güneydoğu kanadı savunmasının da aynı şekilde AB üyesi olmayan Türkiye tarafından üstlenildiğini söyledi.

YORUM YAP