DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAKIM SİGORTASI KANUN TEKLİFİ TBMM’DE

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
BAKIM SİGORTASI KANUN TEKLİFİ TBMM’DE

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş, daha önce Manisa’da verdiği sözü tutarak ‘Bakım Sigortası Kanun Teklifi’ tasarı dosyasını TBMM’ye sundu.

Haber: Nezih VAROL

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, daha önce Manisa’da gerçekleştirdiği basın toplantısında verdiği sözü tutarak ‘Bakım Sigortası Kanun Teklifi’ tasarı dosyasını TBMM’ye sundu. Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’a dosyayı teslim eden Hakan Berktaş, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon Alzheimer, demans ve parkinkon hastası bulunduğunu ve 10 milyon kişinin hayatını yakından ilgilendirdiğini belirterek, bu rakamın ülke nüfusunun neredeyse yüzde 10’una ulaştığını ifade etti.

Kendisine sunulan dosyayı dernek Genel Başkanı Hakan Berktaş ve Genel Sekreter Uğur Arslan’dan teslim alan Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, bu önemli çalışmayı en kısa sürede Sağlık Bakanlığı’nda Recep Akdağ’a ileteceğini kaydederek, “Ben de böyle bir durumla karşılaşırsam sağlık sigortamdan hastamın yararlanması çok iyi olacaktır. Bu kanun teklifi tasarısı raporunuzu çok önemli buluyorum” dedi.

DESTEKLER ARTTIRILMALI

İnsanların bu hastalıklarıyla ilgili iki türlü bakım modeli olduğunu ifade eden Berktaş, şu bilgileri verdi: “Birincisi evde bakım hizmetleri; evde bakım hizmetlerinde hasta yakınlarımız hastalarına evde bakım yaparak sorunu çözmeye çalışmaktadır. İkincisi ise kurum bakımıdır. Kurum bakımında huzurevlerinde, engelli bakım merkezlerinde üniversite mezunu sağlıkçılarımız çalışmakta ve hastalarımızla çok yakından ilgilenmektedirler. Devletimiz 15 yıldır özellikle evde bakım hizmetlerinde evde bakım aylıkları noktasında önemli destek hizmetleri sağladı. Ancak bu destek hizmetlerinin artırılması gerektiğini düşündüğümüz bu raporumuzu hazırlamış bulunuyoruz.”

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattıkları Sosyal Rehberlik Merkezi’nin faaliyetine devam ettiğini, 10 ilde temsilcilikleri olduğunu belirten Berktaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Merkezimize başvuran 10 aileden 9’u hastalarının sigortalı olduğunu ve bakım hizmetlerini SGK’nın destekleyip desteklemediğini sormaktadır. Bu bağlamda Sağlık Sigortası yeterli değildir ve Bakım Sigortasının da gerekliliği ortadadır, biz bu tasarıyla Alzheimer, demans ve parkinson hastalarının tedavi masraflarının yanında, bu hastalıkların ilerlemesi, bakım maliyetleri artan hasta ve hasta yakınlarının hali hazırda ağır olan maddi, manevi yükünü azaltmak yanında devlet üzerinde bu hastalıklar sebebiyle mali yüklerin azaltılması için hasta bakım maliyetinin tamamının veya bir kısmının SGK tarafından karşılanması amaçlanıyor”.
www.sosyalrehberlik.com
www.alzheimerdemansdernegi.org

YORUM YAP