DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BÜROKRASİYE AVŞOR ÇORBASI ŞÖLENİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
BÜROKRASİYE AVŞOR ÇORBASI ŞÖLENİ

Manisa bürokrasi üyeleri Bitlis’in ünlü Avşor Çarbası’nı içmek için bir araya geldi, davetliler çorbanın lezzetine hayran kaldı.

HABER MERKEZİ

Manisa’da kurum müdürleri Bitlis’in geleneksel lezzetlerinden biri olan ve büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağın, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanmasıyla oluşan Avşor Çorbası’nın tadına baktı. Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek’in Avşor Çorbası davetine Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Eşref Aslan, DSİ 22. Şube Müdürü Gazi Mutluoğlu, İşkur İl Müdür Yardımcısı Alattin Aslan, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Melikşah Taşkın ve Serdar Mersinli, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Gökmen Kaya ve dernek üyeleri katıldı. Davetliler, Kasap Bülent Öztürk’ün hazırladığı Avşor Çorbası’nı afiyetle içti.

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, misafirlere katılım sağladıkları için teşekkür ederek, “Bitlis mutfağımızın önemli lezzetlerinden biri olan Avşor Çorbamızı Manisa’da misafirlerimize tattırdığımız için çok mutluyuz. Kültürümüzün yaşatılması adına memnunuz. Bütün Manisalı hemşehrilerimizi çorbanın tadına bakmaya davet ediyoruz” dedi.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise, Başkan Cevdet Çiçek ve ekibine davetten dolayı teşekkür etti. Öztürk, Avşor Çorbası’nın muhteşem bir lezzet olduğunu söyledi.

Kasap Bülent Öztürk, “Avşor Çorbamız Bitlis’e has bir çorbamızdır. Genellikle sabah erken uykudan feragat edilip içilen bir çorbadır. Avşor Çorbası büryan etinin yağından ve suyundan, akan malzemesinden yapılan bir çorbadır. Katkısız olarak yapılan bir çorbadır. Un gibi benzeri malzemeler kullanılmaz. Doğallığını sırf kemik suyundan alır. Et olarak da sadece keçi eti kullanılıyor. Yoğun bir kemik, yoğun bir et olması lazım. En az 10 kilo etten bunu yapmamız gerekir ki, kıvamı tutsun. Ağır olduğu için genellikle kışın tercih ediliyor. Sabah saat 6’da başlar, 9-10’da çorbamız biter” dedi.

YORUM YAP