DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Demir ve Demirdışı Metaller ihracatı artıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Demir ve Demirdışı Metaller ihracatı artıyor

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, yılın ikinci yarısında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ve Uzak Doğu ülkelerine ihracatını artırdı. Covid-19 salgınına rağmen 2020 yılında 1 milyar 361 milyon dolar; Türkiye genelinde ise 20,9 milyar dolarlık döviz ülkemize kazandırıldı.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada, ”Demir çelik sektörümüz ana pazarlarımız olan ABD ve AB pazarlarında uygulanmakta olan korunmacı önlemler, ilave vergiler ve iç piyasadaki tüketimin azlığı sebebiyle iki yıldır zorlu bir süreç geçirmekteydi. 2020 yılına bu sıkıntıları firmalarımızın yeni pazarlar, katma değerli üretime yönelme girişimleri ile azaltarak girdik. En büyük üretici Çin hariç bakıldığında Dünya’da çelik sektörü yaklaşık %9 oranında daralırken Türkiye’nin %5’e yakın bir oranda büyüme kaydetmesi firmalarımızın başarısı ve şu anda rakiplerine göre daha iyi durumda olduğunun göstergesidir.” dedi.

Yalçın Ertan, Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında bulunan birlikler arasında en fazla ihracat yapan birlik olduklarını belirterek, ”Hem bölgemize hem de ülkemize en fazla döviz kazandıran sektörler arasında yer almak bize ayrıca gurur veriyor.” dedi

Demir-çelik sektörü Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ve Uzak Doğu ülkelerine ihracatını artırdı 

2018 yılından beri AB ve ABD pazarlarındaki önlemler dolayısıyla özellikle Afrika ve Latin Amerika başta olmak üzere farklı pazarlara yönelim başlamıştı.

Ertan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

”Bu yılın ikinci yarısında bir önceki yıla kıyasla Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ve uzun yıllardır önemli miktarlarda satış yapamadığımız Uzak Doğu ülkelerine özellikle Hong Kong, Singapur ve Malezya’ya ihracatta yükselişler yaşandığını gözlemliyoruz. Radarımızda bulunan Latin Amerika’ya yönelik çalışmalarımız salgın sebebiyle yavaşlamış olsa da devam ediyor.

Bu çerçevede Birlik olarak 2021 yılında ihracat hedefimizi 1,4 milyar dolar olarak belirledik ve bu yönde çalışmalarımızı hızla gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Birlik olarak son yıllarsa özellikle endüstri 4.0 konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sanayi 4.0’ı yüksek verimlilik, az maliyet, az enerji, inovasyon, hız, akıllı iş birliği ve akıllı bütünleyicilik ile inşa edilecek bir strateji serisi olarak tanımlıyoruz ve yeni pazarlara bu şekilde daha kolay ulaşabileceğimize inanıyoruz.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış