DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DEVLET FIRSATÇI OLURSA…

Yayınlanma Tarihi : Google News

20 yıldır fırsatçılığın her türünü gördük elhamdülillah…

‘Fırsatçılık’ kelimesi yaptıranların, göz yumanların, teşvik edenlerin iki yüzlülüğü ortaya çıktıkça çok da masum bir anlatım kalıyor aslında.

Gerçekte bunu yapanlar vatan hainliği ile tanımlanmalı ve haklarında hukuki süreç işletilmelidir.

Bakın bu vatan hainleri korona ve Rusya-Ukrayna savaşını bahane ederek neler yapmışlar, bazı haber başlıklarıyla vereyim:

Türkiye genelinde fahiş oranda kira artışlarına tepkiler devam ederken yine fırsatçılara gün doğdu; üniversitelerin açılmasıyla bir çok özel öğrenci yurdu fırsatçılık yaparak ücretlerine yüzde 100’e varan zam yaparak milyonlarca öğrenciyi ve ailesini mağdur etti.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ithal kömür tedariki durma noktasına gelirken, yerli kömürde fırsatçılık başladı, bir haftada fiyatı 2,5 kat artırılan yerli kömür ton başına 800 liradan 2 bin liraya kadar yükseldi.

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri haksız kazanç ve stokçuluğun önüne geçmek için başlattığı denetimlerde satışa hazır halde stoklanmış binlerce litre yağ ele geçirdi, bir zincir marketin deposunda 48 ton toz şeker stoğu tespit etti.

Fırsatçılar boş durmuyor; Pamukyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, soya yağı, fındık yağı gibi farklı bitkisel yağlar ilave edilerek ‘Zeytinyağı’ adı altında piyasaya sürülüyor.

Ve bunun gibi bir çok haber okuduk, duyduk, gözümüzle gördük.

Bir çok marketin her gün gerekli gereksiz yaptığı fahiş artışlar için sadece bir elemanı etiketleri değiştirmesi için görevlendirdiğini biliyoruz.

Düşünsenize, bir genç evlenmek için ailesiyle kız istemeye gidiyor, kız tarafı “Oğlunuz ne iş yapıyor?” diye soruyor, verilen cevap şu oluyor, “Markette etiket değiştirici.”

Peki fırsatçılığı sadece özel sektör mü yapıyor, tabi ki hayır, devlete ait kurum ve kuruluşlarda fahiş artışlar yapılıyor.

Çok değil, daha iki gün önce Manisa Öğretmenevi’nde 1,5 liraya içilen çay 3 liraya, 5 liraya içilen kahve 10 liraya yükseltildi, yani A’dan Z’ye tüm ürünlere yüzde 100 zam yapıldı.

Peki Öğretmenevi yüzde 100 zammı hangi veriye göre yaptı, zam talimatını nereden ve kimden aldı?

Görüyoruz ki özel sektör TÜİKmiş, MUİKmiş takmıyor, ama devlet kuruluşları da takmıyor.

Eğer devlet özel sektör gibi davranır, fırsatçılık yapar, fahiş fiyat uygularsa, vatandaşı kim koruyacak?

YORUM YAP