DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DİTAP İLE ATIL TARIM ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
DİTAP İLE ATIL TARIM ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Türkiye’ de çeşitli nedenlerle ekilemeyen 2 milyon hektar tarım arazisi var; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verilerine göre Türkiye’de çiftçi sayısı son 12 yılda yüzde 48 azaldı. Tarım alanları da son 18 senede yüzde 12,3 düştü. Sebze bahçeleri alanı ise aynı dönemde yüzde yaklaşık 15 küçüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazilerini üretime  kazandırmak için yeni bir proje başlattı; buna göre DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) ile atıl tarım arazileri üretime kazandırılacak. Uygulama ile hem atıl tarım arazileri üretime kazandırılırken hem de arazi sahibi gelir elde edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı dijitalleşme kapsamında, Dijital Tarım Pazarı platformunda tarım arazileri kiralama modülünü kullanıma sundu.

Kiraya veren ile kiralamak isteyeni dijital ortamda biraraya getiren yeni bir sitem hizmete sunulmuş oldu.

Daha fazla tarımsal üretim yapmak isteyen üreticilerimiz arazi kiralama modülü ile kiralık tarım arazilerini dijital ortamda görebilecekler. Bu sayede daha fazla üretim ve daha fazla gelir elde edebileceklerdir.

Ülkemizde ekilmemiş bir karış toprak bırakmayalım.

Tarım arazisini kiraya vermek isteyenler sisteme giriş yaparak, Tapu Kadastro Bilgi Sistemleri üzerinden üzerine kayıtlı tarım arazilerini dijital ekranda görebilecekler ve modülde istenilen bilgileri sisteme kolaylıkla girebilecekler.

Bu kapsamda, tarım arazisini kiralamak isteyenler; arazisinin sulama sisteminin olup olmadığını, kuru ya da sulu tarıma uygunluğunu, geleneksel üretim, iyi tarım, organik tarıma ya da örtü altı üretim mi olduğunu, araziye ekilen, ekilebilecek ürünleri ve dönüm bilgilerini sisteme kaydedecekler. Ayrıca arazinin fotografını koyabilecek ve detay bilgilerinide açıklama bölümüne yazabilecektir.

Böylece, ekilmedik bir karış toprak kalmayacak, üretim artacak, gelir artacak ve çiftçimiz, üreticimiz, ülkemiz kazanacak.

Siteye girmek için: https://ditap.gov.tr

YORUM YAP