DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

GPT-4 üçüncü ayın 14’ünde yani Pi gününde tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
GPT-4 üçüncü ayın 14’ünde yani Pi gününde tanıtıldı

GPT-4, GPT serisinin dördüncüsü olan OpenAI 14 yapay zeka sürümlerinde devrim niteliğinde özelliklere sahip olacak. Pi sayısına gönderme yapılan Mart 2023’te piyasaya sürülen (3. ayın 14. gününe denk getirilen) yazılım API aracılığıyla ve ChatGPT Plus kullanıcıları için kullanıma sunulacak.

OpenAI tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan GPT-4 çok modlu büyük bir dil modeline sahip ve birçok özelliği nedeniyle ‘devrimsel’ bir gelişme olarak nitelendiriliyor. GPT-3, 175 milyar parametre barındırıyordu. GPT-4 ise 100 trilyon parametreye ulaşabiliyor.

GPT-4 ‘ün eğitimde kullanılan modellemelerde büyük bir devrimsel çığır açacağına inanılıyor. GPT-4 ise 100 trilyon parametreye hacmi geniş bir cevap kapasitesine sahip olacağını gösteriyor. Bunun dışında parametre konusuna gelirsek; en azından bu model 25.000 kelimeye kadar okuyabiliyor, analiz edebiliyor ve yazabiliyor.

Görsel çözümlemede de yetenekleri büyük; webtekno.com’ dan Emirhan Keleşoğlu’ nun yazdığına göre GPT-4 görseli analiz ederek anlama yetisine de sahip.  Örneğin birbirine doğru gelen iki arabanın görselini kendisine verdiğinizde arabaların çarpışacağını belirtebiliyor. Veya düşmek üzere olan bir tabağı bir fotoğrafta gördüğünde bu tabağın kırılacağını söyleyebiliyor. Ya da mevcut bir ilacın bileşenlerini alarak aynı özellikte olan başka bileşenler verebiliyor. Patentin önüne geçmek için farklı bileşenler kullanabiliyor ve hatta online olarak -satıcıya satın alma mail’i göndererek bile- ilaç siparişi verebiliyor.

Ayrıca komik bir görselin içinde tam olarak neyin komik olduğunu da anlayabiliyor.

GPT-4’ün bu gelişmiş versiyonu yazılımın insan beynine yaklaşan özellikleriyle yapay zeka gelişmelerinde önemli bir aşamaya işarete diyor.

Microsoft, GPT kullanan Bing sürümlerinin aslında resmi yayınlanmadan önce GPT-4 kullandığını doğruladı.

YORUM YAP