DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

HAVELSAN Milli Parmak İzi Sistemi (AFIS) İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülüyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
HAVELSAN Milli Parmak İzi Sistemi (AFIS) İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülüyor

Havelsan tarafından yerli ve milli imkanlarla Türkiye’nin biyometrik verilerinin yurt içinde kalmasını sağlayacak Nitelikli (Temiz) Parmak İzi Tanıma Sistemi geliştirildi. Bunun yanında biyometrik geçiş sistemi “T-RAY” çalışmaları da hizmete hazır. Görüntüleme teknolojili otonom (insansız) biyometrik güvenli geçiş kontrol ve izleme sistemleri de yürürlüğe girecek.

HAVELSAN ‘ın bu konudaki çalışmaları İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülüyor.

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kamu otoritelerinin belli organizasyonları ve yasal düzenlemeleri yaparak sistemi bu yılın ikinci yarısında hizmete sokabileceklerine dikkat çekti. Buna göre bu yıl içinde kamu kurumlarına, yüksek güvenlik isteyen yerlere ve havalimanlarına kimlik göstermeden, kendimizi tanıtmadan biyometrik sistemle yüz ve parmak izlerimizden bizleri tanıyan donanımlar sayesinde girebileceğiz.

Biyometrik geçiş T-RAY sistemi, X-Ray Görüntüleme Modülü, THz Görüntüleme Modülü ve Otonom Geçiş Modülü olmak üzere üç bölümden oluşuyor. T-RAY ile kişilerin üstü ve eşyalarının görüntüleme işlemleri yapılıyor. Kimlikleriyle eşleştiriliyor. Böylece Kovid-19 salgını yaşadığımız bir dönemde temassız ve ama yüksek güvenlikli bir kontrol sistemi büyük ihtimalle bu seneni ikinci yarısında hizmete girecek. Sistem kimlik/pasaport tanıma, yüz ve parmak izi tanıma işlemlerinin otonom olarak yapılmasına imkân veriyor. Böylece yüksek güvenlik gerektiren geçiş noktalarındaki işlemlerin hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesine sağlanacak.

YORUM YAP