DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İYİ Partili Uğur Poyraz Meclisin Yasama Önceliklerine Dikkat Çekti

Yayınlanma Tarihi : Google News
İYİ Partili Uğur Poyraz Meclisin Yasama Önceliklerine Dikkat Çekti

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Uğur Poyraz Meclis’te yaptığı konuşmada yasama faaliyetlerinin kanunlara uyan vatandaşlardan çok suç işleyenlere yönelik düzenlemelere yoğunlaştığına dikkat çekti.

Poyraz konuşmasında, yasama faaliyetlerine yönelik eleştirilerde bulunarak, ”Üç yıldır milletvekiliyim. Bu parlamentoda suç işleyene infaz indirimi, teröriste af gibi konular sürekli gündeme geliyor. Vergisini ödeyen, kanunlara uyan vatandaşlara yönelik bir düzenleme ise benim şahit olduğum kadarıyla yok” ifadelerini kullandı.

‘Yasama dengesi bozuldu’

21 Nisan 2026’da Uğur Poyraz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda dile getirilen eleştiriler, yasama faaliyetlerinin yönü ve öncelikleri üzerine dikkat çekici bir tartışma başlattı. Uğur Poyraz iddiasına göre Meclis gündemi, son yıllarda büyük ölçüde suç ve ceza eksenli düzenlemeler etrafında şekilleniyor. Ona göre özellikle infaz indirimi, af ve benzeri düzenlemeler sık sık gündeme gelirken, toplumun geniş kesimlerini doğrudan ilgilendiren sosyal ve ekonomik yasalar geri planda kalıyor.

Yasama öncelikleri tartışması

İYİ Partili Uğur Poyraz’ın en çok yankı bulan ifadesi, yasama önceliklerinin tersine döndüğü yönünde. Buna göre kurallara uyan vatandaşlara dönük kapsamlı düzenlemelerin yeterince yapılmadığı savunuluyor. Uğur Poyraz üç yıllık milletvekilliği sürecine atıf yaparak, Meclis’te ‘suç işleyenlere yönelik düzenlemelerin’ öne çıktığını ifade ederken aynı zamanda adalet duygusuna yönelik bir sorgulama içeriyor.

YORUM YAP