DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

KAHRAMAN KADIN MANİSA’DA

Yayınlanma Tarihi : Google News
KAHRAMAN KADIN MANİSA’DA

Eğitimci, Hukukçu, Siyasetçi, Yazar, İnsan Hakları Aktivisti, 100 Kahraman Kadın ödülü sahibi, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan bir dizi ziyaret için Manisa’ya geldi.

Haber: Nezih VAROL

Eğitimci, Hukukçu, Yazar, İnsan Hakları Aktivisti, 25 ve 26’ncı dönem TBMM CHP Milletvekili, Uluslararası platformda en prestijli ödüller arasında kabul edilen ‘100 Kahraman Kadın’ ve ‘Robert Kennedy İnsan Hakları Ödülü’ sahibi, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan bir dizi ziyaret için Manisa’ya geldi. Genel Başkan Şenal Sarıhan ilk olarak Manisa’nın yerel televizyonu ETV’de başarılı sunucu Belgin Koçak’ın ilgiyle takip edilen ‘Objektif Bakış’ adlı programına konuk oldu. Programda derneğinin amacını anlatan Şenal Sarıhan, “Amacımız dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimleri’nin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek; genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmaktır” dedi.

Sarıhan, çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve ev, okul, iş, sosyal ve siyasal alanda yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmalar yapıyoruz. Kadın örgütleri temsilcileriyle buluşarak ortak mücadele eylem planı konusunda görüştük, burada şu birlikteliğe vardık: Laiklik hepimiz için en temel değerdir. Laiklik ve demokrasi birbirini tamamlayan olgulardır. Her ikisi için mücadele etmekte kararlıyız. Fiilen bugün hem devlet katlarında, hem de yaşamın özel alanlarında bir gericiliğin yerleştiği tablo karşımızdadır. Laikliği yeniden inşa etmek kadınlara ve gençlere düşmektedir. Bu konuda sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.”

Salihli Şubesi’nin açılış törenine katılmak için gelen ve bir dizi ziyarette bulunan Şenal Sarıhan, Manisa Şubesi’ni de ziyaret ederek, burada yeni üyelerin başvuru formlarını imzalayarak, rozetlerini taktı. Sarıhan, “Manisa Şubemizin Başkanı Fatma Ayhan ve ekibi, geçmişte de, bugün de en etkili çalışmaları yürütüyor, çok aktifler, şimdi de yeni üyelerle daha etkili ve güçlü bir yapıya kavuştuk, emeğiniz, gayretiniz için teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP