DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

KAPİTALİST SOSYALİZM

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News

Dünya geçtiğimiz yüzyılda kapitalizm ile sosyalizmin amansız mücadelesine tanıklık etti ve dendi ki; sosyalizm iflas etti.

Oysa sosyalizm henüz bebekti ve iflas etmesi gibi bir olay söz konusu olamazdı, iflas edecekse bu ancak kocamış ve ömrünü doldurmuş kapitalizm olmalıydı.

Aç gözlü kapitalist toplumlar bu gerçeği uzunca bir süre daha gizlemeyi başardı, bir kocakarıyı makyajlayarak satmaya devam etti.

Ne zamana kadar, tabi ki Sosyalist Çin’in üretimden gelen gücünü dünya serbest piyasasına yönlendirip, kapitalistlerin hesaplarını yok ettiği bugüne kadar.

Gelinen noktada kapitalizmin kalesi ABD ve kendisine bağlı ekonomi kuran ülkeler iflasın eşiğine geldi.

Evet, ABD artık iflasın eşiğinde ve can çekişiyor, şimdi kapitalistler bu mezara girmemek için çare arıyor.

Sosyalizmin kalesi Çin ise sıcak savaşın ardından yaşanan soğuk savaşın galibi, ekonomisi hızla büyüyor, her geçen gün daha da güçleniyor, sosyalist Küba’nın başarısı da ortada.

Çare yeni bir dünya düzeni olacaksa, kapitalistler bu düzeni de kendilerine uyarlama yolunda hızla hareket etmeye çalışıyor.

Yeni dünya düzeninin ve toplumsal yaşamın Sosyalist Ekonomik Model üzerine şekilleneceğini gören kapitalistler, bu yaşam biçimi içinde de egemen olma ve yönetme arzularını sürdürmeyi hayal ediyor.

Sosyalist Çin, Devlet Kapitalizmi ile dünyanın 2’nci büyük ve en güçlü ekonomisi olurken, korku dağlarını aşıp sosyalizm düşmanlığı yapmaktan vazgeçmeyen kapitalistler, tamamen yok olmamak için artık sosyalizmle barışma yolu arıyor, tabi bu işi de sulandıracaklarından kimsenin şüphesi yok.

Haliyle bu işin sulandırılmış hali Kapitalist Sosyalizm olacak, bununla istenen milliyetsiz ve mülkiyetsiz insanlar yaratmak.

İşte o yüzden Küreselciler ve Ulusalcılar ayrımı var, ama yeni dünya düzeninde Ulusalcılara yer olmayacak, çünkü Ulus olmayacak, O Ulus’a ait toprak ve mülkiyet olmayacak, hani derler ya “Mülk Allah’ındır” diye, işte öyle olacak.

Tabi mülk Allah’ındır derken, Küreselciler ve yedi göbek sülaleleri de elleri boş durmayacak ve bu mülkü yine kendi çıkarları noktasında kontrol etmek için her şeyi yapacaklar.

İşte böyle bir dünyaya hazır olun, barış ve kardeşliğin sistemi Sosyalizm, uzunca bir süre daha kapitalistlerin hırs ve ihtiraslarıyla yara alacak.

Onun için boşuna “Tek yol Komünizm” demiyorlar.

Çünkü kapitalizmden tamamen kurtulan Sosyalizm, yüzyıllar sonra Komünizmle taçlanacak.

YORUM YAP