DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MAALESEF ÜLKEDE TUZ KOKMUŞ

Yayınlanma Tarihi : Google News
MAALESEF ÜLKEDE TUZ KOKMUŞ

Hani eskilerin bir sözü var ” Tuz kokmuş”  beklenmeyen bir kişi ya da kuruluşun o hareketi kendisi yaptığı zaman kullanılır.

Allah aşkına bizde kanunlar neden var? Bakıyorum memleket yol geçen hanı gibi. Amerika ve Avrupa ülkelerinde devlete borcu olanlar uyku uyuyamıyor. En kuralsız adamlar bile kanundan korkuyor.

Bize bakıyorum hayret ediyorum. Resmi bir banka ve onun müdürü kafasına göre faiz belirliyor, alıyor satıyor, fon yapıyor, tefeciyle ortak yatırım yapıyor, milyon dolarlar havada ve valiz valiz taşınıyor.

Futboldan para vurgunu yapan dünkü çocuklar, bu paralar yetmezmiş gibi yüzde 250 faizle yetinmeye çalışıyor. Yani doymuyor doymuyor doymuyor.

Bir de sosyal medya vurgunu çıktı. Neredeyse -afedersiniz- kıçını bile dolarla silenler türedi. Neymiş çalışıyormuş iş üretiyormuş sevsinler senin işini.

Çoluk çocuk tik tok tan instagramdan milyonlar kazanıyor ama bizim mali polis ya da içişleri bunları yakalayıp nerden geliyor bu değirmenin suyu demiyor.

Küfür, pislik, yalan, terbiyesizlik, cinsel içerik hep burada. Çocukların giyimlerini, konuşmalarını, yediklerini, ortamlarını artık tik tok ya da sosyal medya  denen baş belası belirliyor.

Bu saydıklarımızı her ne kadar bizler yapasak da, bir de devletin kendi eliyle yapmış oldukları var.

RTÜK NEYİ BEKLİYOR?

Hükümete yakın kanallar Osmanlı dizileri, tarihi diziler yaparak vermek istediği mesajı iyi veriyor. Peki ya diğer kanallar ne olacak? kimin kiminle olduğu belli olmayan, açık kıyafatler, kimin eli kimin cebinde belli olmayan sahneler, fakir olanı ezmeler, hep zenginin öne çıktığı sahneler, kabadayı mafya olanın hep haklı olduğu anlar vb. Sizce bu yaşantıyı gören bir çocuğu, durumum yok deyip ikna edebilir misin?

Kabul edelim kural ve kanunun olduğu ama onu çiğnemenin çok da zararlı olmadığı  bir ülke de yaşıyoruz.  Kişiler milyonluk vurgun yapıyor, banka yasa dışı faiz veriyor, tik tok tan adamlar milyonları götürüyor. Ve biz anca operasyonlar yapıyoruz.

Hükümet emeklisine 5000 tl verirken 5000 kez düşündü. Ama diğer taraftan milyon dolarlar götürüldü. İşimiz ipte oynayan cambaza döndü. Herkes hayretle cambazı izlerken ceplerin boşaldığını sonradan öğrendik.

YORUM YAP