DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

RAMAZAN

Yayınlanma Tarihi : Google News

İster fazla, ister eksik inançlı olun veya hiç de inanmıyor olabilirsiniz, ama ülkemizde Ramazan ayının başka bir önemi, özelliği ve güzelliği vardır.

Ramazan ayı bir yılın bir aya denk gelen 30 günlük sürecini kapsar, ama bu süreç her yıl başka bir veya iki farklı ayın içine denk gelir, daha uzun dönemde de değişik mevsimlerde yaşanır, yani her Ramazan ayrı bir iklim ve hava koşulunda gerçekleşir.

Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in indiği ay olan Ramazan ayı hem oruç tutarak, hem de çeşitli ibadetler yaparak huzur ve mutluluk içinde yaşanır.

Bu mübarek ayda tabi ki yapılan ibadetler dini açıdan çok büyük öneme sahiptir, Müslümanlar oruç tutarak ibadetlerini yerine getirir, teravih namazları kılar, Kur’an okur ve bunların her birini cemaatle, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirir.

Ancak bu ayı toplumun tüm kesimleri için önemli, özel ve güzel hale getiren maddi ve manevi duyguların bir arada yaşanması, sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi olumlu hissiyatları ön plana çıkarmasıdır.

Yani Ramazan’ı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte, bireysel açıdan sorumluluk, sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı ay olarak tanımlayabiliriz.

-Ramazan’da ihtiyacı olan insanlara yardımcı oluruz,
-Kurduğumuz güzel sofralarda sevdiklerimizi, komşularımızı, dostlarımızı ağırlarız,
-İhtiyaç sahipleri ve uzun zamandır görüşemediğimiz aile fertleri ile bir araya geliriz,
-Birbirimize karşı daha saygılı ve hoşgörülü davranmaya çalışırız,
-Bedensel ve ruhsal açıdan arınmak için adeta terapi oluruz, kaynaşırız, birbirimize olan sevgi ve saygımız artar,
-Başını heyecanla bekleriz, sonunu bayramla kutlarız,
-Ramazan Bayramı o kadar sevilir ki, ona Şeker Bayramı da deriz,
-Hepimizin, her yaş dönemimize ait Şeker Bayramı anılarımız vardır ve bu anıları hep kalbimizin bir köşesinde saklar, yaşatırız.

Dedim ya, bizde ister Milli, ister Dini olsun, her bayramın önemi büyüktür, ama Ramazan ayı ve bayramı bir başka güzeldir.

Ramazan ayınızın sevgi ve içtenlikle, birlik ve beraberlik içinde, yardım ve dayanışma ile yaşanmasını diliyorum.

Bu vesileyle tüm eş, dost ve hemşerilerimin Ramazan ayını kutluyorum.

YORUM YAP