DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sağlık sektörüne yönelik siber saldırılar son 3 ayda yüzde 160 oranında arttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sağlık sektörüne yönelik siber saldırılar son 3 ayda yüzde 160 oranında arttı

Platin Bilişim’in veri koruma müdürü Emre Tatar, sağlık sektöründe artan siber saldırılar karşısında yetkililerini uyardı.

2021 yılında sağlık sektörünün hacker’ların odak noktası olacağını vurgulayan Emre Tatar “Covid-19 aşısının dağıtımında kritik öneme sahip şirketleri hedef alan bilgisayar korsanları büyük tehlike arz ediyor” dedi.

Tatar sağlık sektörüne yönelik endişesini şu sözlerle dile getirdi:

Veri Artık Yeni Para Birimi

“Veri, günümüzde en değerli para birimi haline geldi. Sosyal medya şirketlerinden, siber korsanlara ve satış pazarlama uzmanlarına kadar artık herkes verinin peşinde. Kişisel bilgilerimiz hiç olmadığı kadar kıymetlendi. Pandemi ile beraber sağlık kuruluşlarındaki bilgiler ise çok daha stratejik hale geldi. Sağlık sistemine yönelik bir siber saldırı neticesinde ameliyatlar durabilir, yoğun bakım üniteleri ve acil servisler devre dışı kalabilir. Bu senaryoya ne kadar hazırız?” şeklinde konuşan Tatar;

“Sağlık sektöründe toplam bilgi teknolojileri bütçesinin maksimum  %7’i siber güvenlik için tahsis ediliyor. Finans sektöründe bu rakamın %15 seviyesinde olduğunu vurgulamak isterim. İşte bu nedenle sağlık kurumları,  artık daha cazip hale geldi” yorumunda bulundu.

Global otoritelerin de kendisi ile aynı endişeyi taşıdığını söyleyen Tatar, “FBI yetkilileri Aspen Enstitüsü Siber Güvenlik Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, siber casusların geleneksel yöntemlerle yeni teknolojileri entegre edip çok daha sofistike saldırılar üzerine çalıştıklarını belirtti.

Hastaneler her gün milyon dolarlık fidye talebi ile karşı karşıya!

ABD Sağlık Sektörü Siber Güvenlik Koordinasyon Konseyi’nin icra direktörü Greg Garcia’nın verdiği bilgiye göre sağlık sektörü artık siber korsanlar için çok karlı bir segment. Siber korsanlar hastaların ölümüme izin verilmeyeceğini bildikleri için şanslarını sonuna kadar zorluyorlar. Hastane işletim sitemini devre dışı bırakarak fidye talep edilmesi, durumun vahametini özetliyor. Hastanelerde internete bağlı yüzlerce cihaz var. Bir anda tüm bunların devre dışı bırakılmasının hayati sonuçları bulunuyor” dedi.

YORUM YAP