DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SGK EMEKLİ MAAŞLARINI GASP ETMESİN

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SGK EMEKLİ MAAŞLARINI GASP ETMESİN

Başıma gelmeseydi bilmeyecektim ve bu büyük hatanın giderilmesi için bu uyarı yazısını kaleme almayacaktım.

Ne mi olurdu, belki bir şey olmazdı, ama bir emeklinin dahi intihar ederek canına kıyma ihtimaline karşı uyarı görevimi yapmam gerekiyor, çünkü bu büyük hata nedeniyle bir çok onurlu emekli intihar edebilir, canından olabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) son dönemde çalışan emeklilerin, olayla hiç bir ilgisi yokken ve tamamen işverenin hatası ve kendi eksikliği nedeniyle maaşını donduruyor, aslında bu duruma bir süreliğine gasp ediyor da diyebiliriz.

Biliyorsunuz ülkenin ekonomik durumu ortada, artık eskisi gibi emekli oldum deyip bir kenara çekilemiyoruz, eğer hala gücümüz, kuvvetinin varsa çalışmaya devam ediyoruz.

Böyle bir durumda işveren emekliyi SGK’ya bildirirken ‘Emekli Çalışan’ olarak beyan etmek zorunda.

Yani bir işveren emekli bir vatandaşı çalıştırıyorsa muhasebecisinin hazırlayarak SGK’ya sunduğu beyannamede ‘Emekli Çalışan’ ibaresini mutlaka işaretleyecek.

Burada emeklinin yapacağı hiç bir şey yok, tamamen işverenin ve muhasebecisinin görevi, yapması gereken ‘Emekli Çalışan’ bölümünü işaretlemek.

Görev ve sorumluluk tamamen işveren ve muhasebecisine ait olan bu uygulama yerine getirilmediğinde ne oluyor biliyor musunuz, şöyle büyük harflerle yazayım; MAAŞI KESİLİYOR.

Evet, emeklinin hiç bir günahı yokken, işveren ve muhasebecinin hatası nedeniyle, zaten ay başını zor getiren emekli çalışanın emekli maaşı donduruluyor ve bu işlem düzeltilene kadar ödenmiyor, yani tanıma göre gasp ediliyor.

Burada sadece suçlu işveren ve muhasebecisi değil, biri daha var; beyannameyi alan SGK memuru da emekli çalışanın TC numarasından, aslında onun emekli olduğunu görüyor, ama “Bu beyanname yanlış olmuş, düzeltin” demiyor.

İşveren, muhasebeci, SGK memuru emekli çalışanın emekli olduğunu bile bile düz çalışan olarak beyannameyi işleme koyuyor ve hiç bir şeyden habersiz masum emekliye dönüp, sanki suç ondaymış gibi maaşını kesiyor.

Vay arkadaş, dünyanın hiç bir yerinde başkasının hatası yüzünden bir masuma ceza kesildiği görülmezken, ülkemizin geldiği noktaya bak.

Güler misin, ağlar mısın demeyeceğim, çünkü bu duruma sadece ağlanır ve bu duruma düşürülen binlerce emekli aylardır ağlıyor, sızlıyor, acı ve ızdırap çekiyor.

Şimdi soruyorum; sayın işveren, kıymetli muhasebeci, değerli SGK memuru, bu zor şartlardaki emekli sizin hatanız nedeniyle en az iki, bazen üç ay gasp edilen maaşını alamayıp, bunalıma girip, intihar ederse mutlu mu olacaksınız?

Bu emekli bu süre içinde aç, susuz kalınca, borçlarını ödeyemeyince, evine haciz gelince zil takıp göbek mi atacaksınız?

Siz de hiç vicdanın zerresi yok mu?

Bu kadar mı acımasız, bu kadar mı kara kalplisiniz?

O zaman ben de diyorum ki; Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Allah emekliye çektirdiğiniz çileyi size de yaşatsın.

Burnunuzdan fitil fitil gelsin.

Ayrıca, bu işin altında iktidar mensupları varsa, Allah size verdiği cezanın iki katını da onlara versin.

Amin.

YORUM YAP