DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TÜRK DÜNYASI 2020 YILI YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ CÜNEYT ARKIN’A VERİLDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRK DÜNYASI 2020 YILI YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ CÜNEYT ARKIN’A VERİLDİ
Türk Dünyası 2020 Yılı Yaşam Boyu Onur Ödülü Cüneyt Arkın’a verildi. Törene katılamayan Cüneyt Arkın adına ödülü, Yönetmen İsmail Güneş’e Fedai Öztürk tarafından takdim edildi. Törenin devamında Cüneyt Arkın ve filmlerini anlatan film gösterildi.
Ödül Töreninin devamında, öğrenci kategorisinde ödüller verildi. Öğrenci kategorisinde üçüncülük ödüllerini Tataristan’dan “Dancing in the Corner” filmi ile Sungatullin Sultan Zufarovich ve Kırgızistan’dan “Hayal” isimli filmle Çıngız Samudin Uulu, ikincilik ödülünü Türkiye’den Memtevri (Yaylacı) filmi ile Fatih Ertekin, birincilik ödülünü Türkiye’den Oyuncakçı Saklı Yadigarlar filmi ile Yağmur Kartal kazandı.
Ödüller Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından takdim edildi. En iyi profesyonel filmler kategorisinde ise üçüncülük ödülü Türkiye’den “Şems” isimli filmiyle Mehmet Can Bindal ve Azerbaycan’dan “Harpıtla” filmi ile Veli Seyadi, ikincilik ödülü Türkiye’den “Diş Ağrısı” filmi ile Özer Kesemen ve birincilik ödülü Kırgızistan’dan “Öğretmen” filmi ile Ibadylla Adjibaev’e verildi. Ödüller Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından takdim edildi.
Tören sonunda Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir; Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a, OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy’a, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a, Kanal Fırat Televizyonu Prof. Dr. Yasemin Açık adına Mustafa Doğan’a, TDGF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aslan, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Çalışkan, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’a teşekkür plaketlerini takdim etti. Tören teşekkür plaketlerinin takdimiyle son buldu. Ödül törenine Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Yozgat Bozok Üniversitesi Prof.Dr. Ahmet Karadağ, Osmaniye İl Jandarma Komutanı J. Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Çalışkan, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türk Dünyasından bazı konuklar katıldı.
Haber – Hasret Dilek Delier

YORUM YAP