DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

VE ERKEN SEÇİM

Yayınlanma Tarihi : Google News

Olacaktı, olmayacaktı derken erken seçim geldi kapıya dayandı, bu sonuca işsizlik, yoksulluk arttığı, çiftçi icralık olduğu, esnaf kepenk indirdiği, tarım, sanayi, hukuk, adalet, sosyal ve ekonomik yaşam çöktüğü için değil, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son nüfus sayımına göre her seçim çevresinin çıkaracağı yeni milletvekili sayılarını ilan ettiği için vardım.

Çünkü YSK ne zaman bu çalışmayı yapsa ve ilan etse kısa bir süre sonra seçim olur, yoksa bayram değil, seyran değil YSK bizi niye öpsün değil mi, illa ki vardır bir hikmeti ve tabi pek çok ilin vekil sayısı mutlaka değişmiştir.

İlk olarak İstanbul’u söyleyeyim; milletvekili sayısı 98’den 97’ye düştü, biliyorsunuz son belediye seçimlerinde AKP İstanbul’da iki kere üst üste hezimete uğramıştı, Bayburt’un milletvekili sayısı da 2’den 1’e düştü.

Diğer yanda milletvekili sayısı düşmeyip artan iller de oldu, örneğin; Mersin’in 12’den 13’e, Tunceli’nin 1’den 2’ye yükseldi, üç önemli büyükşehir Ankara, İzmir ve Bursa’nın milletvekili sayısında değişim olmadı.

Zaten çarşambanın gelişi perşembeden belliydi, iktidardaki Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP kongreleri süratle ve de hiç bir etik, ahlaki, hukuksal kurala uyulmadan lebaleb yapıldı, bir şaşırtmaca olarak seçimin 2023 yılında zamanında yapılacağı açıklaması yapıldı, hemen ardından anamuhalefet CHP’nin lideri erken seçim çağrısında bulundu, kulislerde ise 2022 yılının bahar ayında seçimlerin yapılacağı konuşuluyor.

Yani tablo aynı tablo, daha önce olmaz denilen erken seçim kararlarında yaşanan süreçle bire bir örtüşüyor, bıçak kemiğe dayandı, yönetim zafiyeti çok net görünüyor ve her şeyden önce güven ortamı yok.

Türk parası dünya piyasalarında hızla değer kaybediyor, dolar, euro, altın, gümüş, akaryakıt, menkul ve gayrimenkul değer yükselişi yaşıyor, vatandaşın alım gücü ise sürekli azalıyor, değişmeyen maaşıyla geçen ay aldığı erzağı bu ay alamıyor, önümüzdeki ay hiç alamayacak.

Yani herkes olası bir erken seçim ve iktidar değişikliği için gün sayıyor, umudunu koruyor, başka da bir çaresi yok zaten.

İşte Resmi Gazete’de yayımlanan kararla seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı; hayırlı olsun:

YORUM YAP