DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

YAŞLILAR HAKAN BERKTAŞ’A MİNNETTAR

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAŞLILAR HAKAN BERKTAŞ’A MİNNETTAR

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş uzun soluklu ve büyük çaba gerektiren çalışmalarının semeresini gördü.

Aslında bu başarı öyküsünün kazananı kendisi değil ülkemizde sayıları hızla artan ileri yaş nüfusun bireyleri, yani yaşlılarımız oldu.

Dernek Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş’ın geçtiğimiz dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi olarak götürdüğü ‘Bakım Sigortası’ önceki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde yeni dönemin vaatleri arasında yer aldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş bakım sigortası için çok büyük gayretler sarfetmiş, önce Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile hazırlanan taslak metni paylaşmış, ardından Sağlık Bakanlığı’nda Recep Akdağ ile görüşerek kendisinden bu girişimleri noktasında destek talep etmişti.

Hakan Berktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geniş bir katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesini sunarken, yıllardır hayalini kurdukları yaşlılar için bakım sigortasına yer vermesini görmekten çok büyük sevinç duyduklarını söyledi.

Değerli meslektaşım ve arkadaşım Hakan Berktaş bu güzel gelişmeyle ilgili duygu ve düşüncelerini benimle şöyle paylaştı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki dönemde iktidara geldiklerinde çözeceğini beyan ettiği ‘Yaşlılık Bakım Sigortası’ 1 milyona yakın hasta ve hasta yakınlarına çok büyük bir müjdedir.

Çok şükür bizim çok önemli gördüğümüz girişimlerimiz, basınımızın da ilgi ve desteğiyle farklı platformlarda dile getirdiğimiz yaşlılık bakım sigortası meselesine Cumhurbaşkanımızın seçim beyannamesinde yer vermesi, önümüzdeki dönemde bu çerçevede yaşanan sıkıntıların son bulmasını ve milyonlarca vatandaşımızın rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.

Kişilerin yaşlılık döneminde ister evde, ister bakımevinde sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına yönelik bir sigorta olan bakım sigortasının Devlet desteğine alınması demek, Türkiye’de milyonlarca insanın bu noktada yaşadıkları problemlerinin giderilmesi demektir.

Böylece vatandaşlarımız anne babalarına Devletimizin şefkat elinin uzatıldığını göreceklerdir, bu anlamda Cumhurbaşkanımızın seçim beyannamesindeki bu vaadi 1 milyon hasta ve hasta yakınımızı elbette heyecanlandırmıştır.”

Ben değerli arkadaşımı bu önemli projesini ülke gündemine taşıdığı için tebrik ediyorum.

Ve projeyi en üst makamların önüne koyarak yasalaşması yolunu açtığı için de kutluyorum.

Yüreğine, emeğine sağlık, yaşlılarımız seni minnetle anacaktır.

YORUM YAP