DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yazar Hakkı Avan, İlhan Berk’i anlatıyor: ‘’Kentler Şairleriyle Vardır!’’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yazar Hakkı Avan, İlhan Berk’i anlatıyor: ‘’Kentler Şairleriyle Vardır!’’
Manisa’ nın eski İl Kültür Müdürlerinden şair ve yazar Hakkı Avan, İlhan Berk üzerine yazdığı Manisa Yılları isimli kitabının imza etkinliğinde okuyucularıyla buluştu.
Manisa doğumlu, ünü ülke sınırlarına taşan Şair İlhan Berk kitabının tanıtım ve imza etkinliğinde oğlu Ahmet Berk de katılarak kısa bir konuşma yaptı.
Moderatörlüğünü gazeteci Ahmet Çınar’ ın üstlendiği buluşmada Hakkı Avan, kitabının sonlarındaki bir cümleden alıntıyla söze başladı: ‘’Kentler  Şairleriyle Vardır!’
Hakkı Avan, şiirin Uç Beyi namıyla bilinen ünlü  Şair İlhan Berk için neredeyse şairin Manisa yıllarına dair ‘kazı çalışması’ niteliğindeki araştırmasında döneminin izlerini takip ettiği hatıraları derlemiş.
Toplantıda söz alan İlhan Berk’ in oğlu Ahmet Berk de babasına ilişkin hatıralarını anlattı. İlhan Berk’in hem yazı dilini, hem Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ilişkin tanıklığını, hem de Yunanlıların bölgeden kaçarken çıkarttıkları Manisa büyük yangına ilişkin acılarını dile getirdiği konuşmasında ruh dünyasına etkilerinden söz etti.
Hakkı Avan’ ın çalışmasına göndermede de bulunan Ahmet Berk, babasının doğum yeri olan Manisa’ da olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.
Hakkı Avan’ ın kitabını imzaladığı etkinlik büyük ilgiyle karşılandı.

YORUM YAP