DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Seyhan Çağlar Emen Hocamızdan: ‘UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Seyhan Çağlar Emen Hocamızdan: ‘UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM’

Seyhan Çağlar Emen unutmadığım öğrencilerim ve hatıralarım başlıklı seri köşe yazılarının ilkine şu satırlarla başlıyor:

”40 Yıla yakın görev yaptığım okullarda binlerce öğrencim oldu, hiçbirini unutmadım, acı- tatlı binlerce hatıra yaşadım, çok iyilerle çok problemli öğrenciler asla unutulmuyor. İyisi ile veya kötüsü ile hepsi bizim çocuklarımızdı. Öğrencisini kendi aile fertlerinden biri olarak görmeyen kişi, öğretmenlik yapmamalıdır. Öğrencilerimiz, bizim velinimetimiz idi, onların sayesinde Devletimizden maaş aldık.”

Meslek hayatının hatıralarını formathaber ‘deki köşesinde yer veren Seyhan Çağlar Emen, ”Meslek hayatım boyunca bedensel engelli tüm öğrencilerime bir ağabey veya baba şefkati ile yaklaşarak onlara hizmet etmeye çalıştım,” diyerek eğitim hassasiyetinde bazı özel hatıraları da paylaştı.

Sayın Hocamızın yazı notlarından bazı bölümleri sayfamıza taşıdık:

”…Konuyu bir defa anlatınca hepsi anlıyordu, “ Anladınız mı uşaklar.”  diye sorunca Mustafa HIDIROĞLU: “ Anamasına anadım da kavrayamadum, Hocam. “ diye cevap vermişti. Benden sonra ikinci meslek Dersleri öğretmeni olarak okul arkadaşım Kemal ÖZAL Bey göreve başlamıştı. Sabahleyin sınav yapınca tüm öğrencilerin notları on üzerinden on oluyordu ama sınavı öğleden sonra yapınca notları dokuza iniyordu. Kemal ÖZAL Bey, sebebini sorunca 10/ B sınıfından 29 Numaralı öğrencimiz Mehmet ERSAN cevap veriyor: “ Hocam, bizim zeka seviyemiz öğleden sonraları Batılıların seviyesine iniyor.”

”Okula silah, suç aleti getirilmesinden endişe ediyorduk, bir gün Müdür vekili arkadaşıma okulda öğrencilerin üzerlerini ve okul binasının her yerini devamlı aramamızı teklif ettim. Ders esnasında güvendiğimiz, özellikle Batı’dan gelmiş arkadaşlarla sınıflarda arama yapmaya başlamıştık. En son Daktilografi dershanesine girdik ve aramaya başladık, o anda bir öğrencinin tedirgin olduğu görünce üzerini aradım, masanın sağındaki daktilo kitabının arasında bir şey olduğu fark ettim, kitabın sayfasını çevirince bir tabanca olduğunu gördüm, alarak belime soktum. ”

Seyhan Çağlar Emen’ in öğretmenlik hatıralarından kaleme aldığı hatıralarını şu linklerden okuyabilirsiniz:

UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM – 4

UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM – 3

UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM – 2

UNUTAMADIĞIM ÖĞRENCİLERİM VE ANILARIM- 1

YORUM YAP