DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

”12 milin zamanıdır’ gibi yanlış hesap yapmasınlar!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
”12 milin zamanıdır’ gibi yanlış hesap yapmasınlar!”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan’ ın karasularını 12 mile çıkarma amaçlı iddialarına karşılık ”6 mil yapmışsın, haline şükret otur oturduğun yerde. ’12 milin zamanıdır’ gibi yanlış hesap yapmasınlar. Bu yanlış hesabı başkaları da yaptı, 15 Temmuz’dan 1 ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaptık.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara’da medya temsilcileri ile buluştu. Terörle mücadeleden, ikili ilişkilere kadar gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşıyor. Vazifemizi hukuk çerçevesinde ve şeffaf bir biçimde yerine getiriyoruz” ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın uluslararası ortam müsait yaklaşımı ile karasularını 12 mile çıkarma arzusunun tehlikeli sonuçlara neden olacağı konusunda uyaran Milli Savunma Bakanı Akar,  ”Bizi test etmesinler, maceraya girmesinler. 6 mil yapmışsın, oturun oturduğunuz yerde. İki taraf da zenginliklerden istifade etsin, huzurla yaşasın.” dedi.

‘Kime Karşı Silahlanıyorlar?’

“İki ülke arasındaki sorunları barışçıl yöntemlerle diyalog ile çözmek istiyoruz. Yunanistan’ın tarihsel süreçte genişlemesi ortadayken, Türkiye yayılmacı olarak nitelendiriliyor. Tüm provokatif yaklaşımlara rağmen ‘görüşelim’ diyoruz. İki ülke arasında oluşturulan uzmanlar heyetinin dördüncü toplantısı Türkiye’de yapılacak. Açık davet yaptık, bekliyoruz. Biz NATO kapsamında Yunanistan ile müttefikiz. Buna rağmen başka ülkelerle anlaşmalar yapıyorlar. Hayal peşinde koşarak, ittifaklar yapmak NATO’yu zayıflatır. NATO varken, bunlar niye? Bir de silahlanma var. Kime karşı?..”

”Sakın bir hataya düşmesinler. ‘12 milin zamanıdır’ gibi yanlış hesap yapmasınlar. Bu yanlış hesabı başkaları da yaptı, Fırat Kalkanı operasyonunu düzenledik.”

YORUM YAP