DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TR-GO etiketi ile Elektronik Ortamda işletmelerin güven algısı daha da güçleniyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
TR-GO etiketi ile Elektronik Ortamda işletmelerin güven algısı daha da güçleniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, tüketicilerin elektronik ortamda güvenle alışveriş yapmalarına imkan sağlayan “güven damgası” sistemine yeni e-ticaret şirketlerinin dahil olması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bakan Pekcan, video konferans sistemiyle katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, e-Ticaretin coğrafi sınırları ortadan kaldırması, kesintisiz hizmet sunumu, pazara giriş ve iş yapma maliyetlerinin azaltıcı etkisiyle ülke ekonomileri için stratejik bir faaliyet alanı olduğunu belirtti.

Bakan Pekcan, şöyle konuştu:

“e-Ticaretin bu kadar genişlemesi, faydalarının yanında potansiyel bir risk de barındırmaktadır. Tıpkı konvansiyonel ticaretteki gibi e-ticarette de taraflar arasındaki sözleşme şartları iyi çok işlenmeli, malın ayıpsız teslimi, teslim şekilleri ve ödeme koşullarına kadar tüm hususlar her iki tarafı da memnun eden biçimde önceden tanımlanmalıdır ki sonunda bir anlaşmazlık doğmasın.”

“Türkiye küresel e-ticaret pazarında önemli bir aktör haline geliyor”

Güven damgası sahibi e-ticaret sitelerinin tüketicinin korunması, kişisel veriler, ödeme sistemleri konusunda ilgili mevzuata uygun davranacağını ve güvenilir bir otorite tarafından denetleneceğini vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti:

“Bu siteler, bilgilerin yalnızca internet sitesi ve ilgili kullanıcı tarafından görülmesini sağlayan sertifikalar kullanacak, belli aralıklarla yapılan testlerle güvenlik açıkları tespit edilebilecek. Alıcıların siparişi hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikayetlerin etkin bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacak. Malın stok bilgisi, içeriği, ölçüleri gibi özelliklerine ilişkin pek çok ayrıntıya sitede yer verilecek. Ayrıca, alıcıya siparişinin durumu hakkında bilgi ve kargo takip imkanları sunacak.”

Elektronik ticarette Güven Damgası’ sistemi nedir?

Elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesi ve e-ticaret sitelerinin güvenilirliğinin tesis edilmesi amacıyla oluşturulan bir sistemin adı; Güven damgası, Ticaret Bakanlığı’nın TOBB işbirliğiyle oluşturulan bir düzenlemeyi içeriyor.

18 e-ticaret sitesi “güven damgası” taşıyor

Güven damgası elektronik ticarette güven ortamının tesis edilmesi, gizlilik, hizmet kalitesinin sağlanması ve tüketicinin yaşadığı endişelerin giderilmesini amaçlıyor.

Güven damgasına sahip e-ticaret sitelerinde “TR-GO” logosu yer alıyor. Sisteme yeni katılan 6 e-ticaret sitesiyle birlikte güven damgası taşıyan hizmet sağlayıcılarının toplam sayısı  18’e ulaşmış bulunuyor.

YORUM YAP