DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Rusya, koronavirüsün ekonomideki olumsuz etkilerini gidermek için yeni önlemler alıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Rusya, koronavirüsün ekonomideki olumsuz etkilerini gidermek için yeni önlemler alıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs pandemisinin ekonomideki olumsuz etkilerini gidermek için bazı önlemler alacağını açıkladı.

Putin canlı yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’da işsizliğin arttığını belirterek ‘’2021’e kadar iş gücü piyasasını tekrar eski haline döndürebilmeliyiz.” dedi. Sosyal yardım önlemlerini açıklayan Putin, sağlık hizmetlerinde doktorlara ve görevlilere yapılan ödemeler ile; haziran ayında 16 yaşından küçük çocuklu ailelere ödenen 10.000 ruble (144 $) ödeneklerin de gelecek aya uzatılacağını söyledi.

Pandeminin ekonomik olumsuzluklarını gidermekte kullanılacak rakam Rus Ekonomisinde önemli bir yük getirmiyor; Rusya, Haziran ayından bu yana dünyanın dördüncü en büyük döviz rezervine 570 milyar $ ‘a sahip.

Ancak Putin, son aylarda düşük petrol fiyatlarının ülke gelirine olumsuz etkileri nedeniyle rezervlere dokunmak konusunda ihtiyatlı davranıyor. Nitekim önlem paketinin finansmanı için gelecek yıl itibarıyla yüksek kazançlar için gelir vergisi artışı da gündemde. Buna göre 1 Ocak 2021’den itibaren 5 milyon rubleyi (72.700 $) aşan yıllık kişisel gelir için vergi 2 puan artarak yüzde 15’e çıkarılacak.

Tüm vatandaşlar için mevcut yüzde 13 gelir vergisi, Putin’in 2001’deki ilk başkanlık döneminden bu yana uygulanıyor.

 

 

YORUM YAP