DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

46 yıldır kapalı olan Maraş, yakın gelecekte kademeli olarak yerleşime açılacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
46 yıldır kapalı olan Maraş, yakın gelecekte kademeli olarak yerleşime açılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, “46 yıldır kapalı olan Maraş, yakın gelecekte kademeli olarak yerleşime açılacak” dedi.

Kıbrıs’ta 1974’ten beri kapalı ‘Hayalet Şehir’ olarak bilinen en kısa sürede açılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması hususlarında ortak görüş birliğine varıldı. Konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile KKTC Başbakanı Ersin Tatar arasında yapılan görüşmede ele alındı.

Türkiye’deki temasları sonrasında KKTC ‘ de açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kapalı Maraş’ın açılmasına sıcak baktığını söyledi. Tatar, “Bizler de Maraş’ın açılmasını irdeliyoruz. Orada da önümüzdeki süreçte mutlaka bir açılım olacaktır. Esas olan Maraş’ın KKTC yönetiminde tekrar iskana açılmasıdır. Bunlar Ankara’ daki görüşmelerde netleştirilmiştir. Süreci takip edeceğiz” dedi.

Kapalı Maraş’ ın imar ve iskanına yönelik çalışmalar bir süredir Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında ele alınıyor. Türkiye ve KKTC, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bu yana 46 yıldır kapalı olan ‘hayalet kent’ Maraş’ın yerleşime açılarak ‘turizmin başkenti’ haline getirilmesine karar verildi.

KKTC’de geçen yıl 18 Haziran’daki Bakanlar Kurulu toplantısında 1974’ten bu yana kapalı olan Maraş’ın açılması konusunda adım atılarak uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı.

Temmuzda bölgede yapılan ilk envanter çalışmasına Özersay da katılırken KKTC Başbakanı Ersin Tatar da incelemelerde bulunmuştu.

 

YORUM YAP