DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Esnaf için kiralarda düzenlemeye gidiyoruz.”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Esnaf için kiralarda düzenlemeye gidiyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf için uygulamaya alınacak paket kapsamında kira ve fatura desteğinin yapılacağını açıkladı. Destek miktarı esnafın gelir kaybına göre tespit edilecek, uygulama pandemi tedbirleri sona erene kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı’ nın açıklamalarından bazı notlar şöyle:

”Yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz”

“İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.”
”Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız.”
”Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran’a kadar uzattık.”

YORUM YAP