DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD Anayasa Mahkemesi önünde binlerce insan matem tutuyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ABD Anayasa Mahkemesi önünde binlerce insan matem tutuyor

ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg, dün 87 yaşında öldü.

Ölümü ABD’nin en yüksek mahkeme üyeliğine yeni atama nedeniyle Cumhuriyetçi ve Demokratların karşı karşıya gelmesine yol açabilir. Çünkü yeni üyeyi Trump seçer ve oraya muhafazakar bir yargıç getirebilirse bu orta/uzun vadede Yüksek Mahkeme yapısını Cumhuriyetçiler lehine etkileyecek.

Bu nedenle ABD Başkanının önümüzdeki günlerde koltuğu dolduracak yeni bir aday göstermesi yeni tartışmaları gündeme getirecek. Başkanlık yarışının diğer adayı Biden taraftarları,seçimden sonra bunun gerçekleştirilmesini istiyor.

ABD Yüksek Mahkemesinin önemi

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi (İngilizce: Supreme Court of the United States), en üst düzey temyiz mahkemesi ve kararlarıyla ABD Anayasası’nı yorumlayan organ. Açılan davalar çerçevesinde devletin ulusa, eyaletin eyalete ve hükümetin yurttaşa karşı yetkilerinin sınırlarını izmir escort bayan belirler.

Yargıç Ruth Bader Ginsburg kimdi

Son dönemlerinde hastalıkla mücadele eden ABD Yüksek Mahkeme üyesi Yargıç Ruth Bader Ginsburg, demokrasiye ve özgürlük ideallerine güven duyan bir insandı; 

Ginsburg, eşitlik ve insan hakları mücadelesinin sembol ismiydi. Kadın hakları konusunda çalışmalarıyla öne çıkıyordu; azınlık hakları ve ayrımcılığın kalkmasını savunan görüşleriyle ABD‘de liberal değerlerin önemli simgeleri arasındaydı.

Ölümü üzerine gece yarısı binlerce insan anaysa mahkemesi önüne koşarak matemini tutmaya başladı.

Yas tutanlar, John Lennon’un “Imagine” şarkısını da söylediler.

YORUM YAP