DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Aile Sağlığı Merkezlerine, Covid-19 risk grubu kronik hastalık raporu almak için başvurular arttı ama..!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Aile Sağlığı Merkezlerine, Covid-19 risk grubu kronik hastalık raporu almak için  başvurular arttı ama..!

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, “son günlerde Covid-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık raporu almak için Aile Sağlığı Merkezlerine başvurular arttığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) , Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Sağlık Merkezlerine gönderilen önceki bir yazıda;

‘Kamu çalışanlarının kronik hastalıklara ilişkin raporların aile hekimlerinden alınacağının belirtildiği’ bir duyuru yer almıştı. Yazıya tepki gösteren AHEF, hasta sayısında birden yüzde 200’lük bir artış yaşandığını belirtti.

Konu Sağlık Bakanlığı’ nda tekrar değerlendirilerek, ”8 Haziran 2020 tarihinden itibaren Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile aile hekimlerinin bu konuda görevi yoktur” açıklaması yapıldı.

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, kronik hastalıklara ilişkin raporların alınabilmesinde önemli uyarılarda bulundu.

AHEF: AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ KRONİK HASTALIK RAPORU VERMİYOR

Dr. Yusuf Eryazğan; “Kişilerin riskli aile sağlığı merkezlerine boşuna gelmesini sağlık durumlarını tehlikeye atmalarını istemiyoruz. Ayrıca bu konularda tek yetkili ilk raporu düzenleyen uzman hekim yada sağlık kuruldur aile hekiminin buna müdahale durumu yoktur. E-nabız bireylerin kendi sağlık parametrelerini içinde barındıran kişiye özel bir uygulamadır. E-devlet şifreleri ile bilgisayar ve telefon üzerinden kullanılabilmektedir” diyor.

İDARİ İZİN İÇİN E-NABIZDA RAPORUNUZ GÖRÜNMÜYORSA?..

Aile sağlığı merkezleri, e nabızda eksik işlemleri düzeltme ve onay yeri, aile hekimleri de onay ve tasdik makamı değildir.

1-Sağlık raporlarınızı www. yazilimdestek.saglik.gov.tr adresinden talep oluşturabilir,

2-Elindeki belgeleri ilaç kullanım raporunu enabiz@saglik.gov.tr adresine mail atabilirsiniz..

YORUM YAP