DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

AKP’Yİ KADINLAR BİTİRDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
AKP’Yİ KADINLAR BİTİRDİ

Yerel seçimlerde başkanlık ve meclis üyeliği listelerinde önceki yıllara oranla kadınlara daha az yer veren AKP’yi, tenceresi boş kadınlarla, önceki seçimlere göre sahada daha az görülen kadın kolları üyeleri bitirdi.

HABER MERKEZİ- Yerel seçimlerde tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da istediği sonuçları alamayan AKP’yi kadınlar bitirdi. Bu kadınlar üç grupta kendini gösterdi; birinci grupta mutfaktaki tencerenin boş olduğunu en iyi bilen kadınlar, ikinci grupta önceki yıllara oranla belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığında yer bulamayan kadınlar ve üçüncü grupta yine önceki yıllara oranla sahada daha az görülen, yeterince örgütlenemeyen ve gönülleri kazanamayan AKP Kadın Kolları yönetici ve üyeleri yer aldı.

LİSTELERİNDE KADINLARA YER VERENLER KAZANDI

Cumhur İttifakı’nın ortaklarında kadın adaylara ne kadar yer verildiği oranlarla daha net görüldü, buna göre kadın aday oranları AKP’de yüzde 2.18, MHP’de yüzde 2.6, HÜDAPAR’da yüzde 3.13, Yeniden Refah’ta yüzde 4.03 oldu. Seçimin galibi olan ve zaferini ilan eden CHP’nin kadın aday çıkarma oranı ise önceki yıllara oranla artış göstererek yüzde 9.26 oldu. Ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da da CHP Kadın Kolları üyelerinin çok iyi örgütlenerek sahada üst düzeyde bir performans sergiledikleri, ziyaret edilmedik kapı, sıkılmadık el bırakmadıkları gözlendi. İYİ Parti’de bu oran yüzde 10.51 olarak kaydedilirken, DEM Parti ise yüzde 30.98 ile her dönem olduğu gibi en iyi orana ulaştı. Böylece yerel seçimlerde kadınlara en fazla yer veren partilerin zafere ulaştıkları, kadınlara yer vermeyen ve eksilten partilerin ise ilk darbeyi önce kendi kadın kollarından yedikleri ve mağlubiyet yaşadıkları görüldü.

YORUM YAP