DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Akşener, ekonominin vatandaşa dayatılan ‘kontrollü fakirlikle’ işlediğini söyledi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Akşener, ekonominin vatandaşa dayatılan ‘kontrollü fakirlikle’ işlediğini söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Ekonomi durumunu değerlendiren Akşener;

”Sayın Erdoğan gitti sel bölgesinde insanların kafasına çay fırlattı…

İşsizliği, fakirliği tarif edemem size. Bir baba eğiliyor kulağıma “4 senelik üniversite mezunu oğlum şu kadar yıl işsiz.” (diyor..) Siz paket açmışsınız 5 müteahhidi korumak için. İnsanlar Bağ-Kur aidatlarını ödeyemiyorlar. Paralar yastık altına ve altına girdi. Bunlar ekonomiye dönseydi insanlara iş olarak dönerdi…

”Esnafın biriyle görüştüm. Bir aparat satacak, bir telefon kılıfı satacak; kirayı ödeyemez. Ben bunun bilerek istenerek yapıldığına inanıyorum. Başkasını düşünemezsiniz.”

Akşener, ‘Kontollü fakirlik’ meselesini iktidar partisi ve ortaklarının bilerek yaptıkları bir durum olduğunu düşündüğünü söyledi. İktidar için, ‘Gerçeklikten kopmuş durumda, ekonominin E’sinden anlamıyorlar.’dedi.

Dış politikada şahsi dostluklar ne kadar etkili?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Doğu Akdeniz’de yaşanan duruma değerlendirirken şunları söyledi:

”Yunanistan ve Fransa’nın tutumu elbette Türkiye açısından bakıldığında kınanmalı ama biz buraya nasıl geldik. Bu durumu konuşmalıyız ve iktidar bundan ders çıkarmalı. Monşerler ortadan kaldırılsın diye bir savaş başlatıldı. Dışişleri 150-200 yıllık bir hafızanın biriktiği bir yerdir…

”Güçlü bir ordunuzun olması lazım. Biz Türk ordusunu Mete Han’ın ordusu olarak tanımlarız. Coğrafya kaderdir diyorlar. Biz ekonomik coğrafya diyoruz. Biz burada 7 trilyon dolarlık bir sistemin içindeyiz.

Bu Türkiye’nin üretmek için muhteşem bir pazara sahip olması demek. İktidar sıfır sorun demişti ama sıfır komşuya döndük. Kıbrıs’ta, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB’ye girmesine veto hakkımız vardı. Biz, nasıl olsa Kuzey Kıbrıs’ı da alacaklar diye kaldırmıştık. O zaman rahmetli Denktaş bizi yapayalnız bıraktılar demişti.

“Türkiye Yalnızlığı ile baş-başa!’

”Mısır ile tarihte Yunanistan ile ittifak yapabilme başarısını gösterdik. Mısır’a niye kızdık, Erdoğan Mursi’yi seviyordu, Sisi gelince küstük.

Keşke Mursi yerinde kalsaydı ama olmadı. Mursi’nin haklarını Birleşmiş Milletler’de sunmak başka bir şey, Sisi’ye küsmek başka bir şey.

Biz Libya ile imzalanan Mavi Vatan anlaşmasını destekledik. Ama Libya anlaşmayı parlamentodan geçiremedi. Türkiye değerli yalnızlığıyla baş başa.

Türkiye, sayın Erdoğan’ın kişisel ego ve kavgalarıyla yapayalnız hale geldi. Yunanistan ile savaş ilan edilebilir ama bunun getirisi, götürüsü hesaplanmalı.

Yunanistan meselesindeki duruma NATO’nun arabuluculuk etmesi lazım. Türkiye’nin diplomasinin tüm kurallarını işletip tüm gücüyle o masaya oturması lazım.

“Bu sistem Türkiye’ yi 2023’e taşıyamaz’

”Bizim ortak özelliğimiz bu ucube sistemin Türkiye’yi yoksullaştırdığı ve dış politikayı kötüye sürüklediği inancımız ve parlamenter sisteme geçiş düşüncemiz. Bu sistem Türkiye’yi 2023’e taşıyamaz diye bir öngörüm var. Neyse kartım ortada. Elbette çok isterim cumhurbaşkanlığını. Ama bu sistemden demokratik usullerle kurtulmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.”

İdam konusu

Son zamanlarda idam konusu tekrar gündeme geirildi. Bu konuyla ilgili Akşener şunları söyledi:

””Erdoğan diyor ki ; İdam yönünde milletimizin talebi olursa getirsinler önüme imzalıyacağım. Yahu sen söylemeden nefes almıyor vekillerin, söyle getirsinler.”

 

YORUM YAP