DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Barolar özgür savunma, bağımsız yargı için Ankara’ya yürüyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Barolar özgür savunma, bağımsız yargı için Ankara’ya yürüyor

Manisa Barosuna bağlı Avukatlar Avukatlık Yasasında düşünülen değişiklik tasarısına tepkilerini dile getirmek için sloganlar eşliğinde Ankara’ya yürüyüş eylemini başlattı.

Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan özgür savunma ve tarafsız, bağımsız yargı için Ankara yürüyüşüne başladıklarını ifade etti. Arslan yürüyüşün Ankara’ya kadar süreceğini kaydederek, “19 Mayıs’ta ve 1 Haziran’da Türkiye Barolar Birliği’nin ve 80 Baronun hazırlamış olduğu bildirgeler çerçevesinde yasa tasarısını hazırlayanları ve iktidar partisini müzakereye çağırdık. Fakat o günden bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı. Gelişme olmaması sonucunda artık hukuki eylemler kısmına geçtik. Bu anlamda Baro Başkanlarının inisiyatifiyle Türkiye genelindeki tüm Barolardan Ankara’ya doğru yürüyüş başladı. Biz de Manisa Barosu olarak aynı saatte Manisa Adliye Sarayı önünden yürüyüşe başladık” dedi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan sözlerine şöyle devam etti, “Görsel ve yazılı basından öğrendiğimiz kadarıyla Avukatlık Yasa Tasarısıyla çoklu Barolar sistemine geçirilmesinin düşünüldüğü ifade ediliyor. Çoklu Baro Avukatları ve savunmayı bölmek demektir. Çoklu Baro demek her ilde sağcı, solcu ve diğer farklı düşüncelerden oluşan her grubun ayrı Baro oluşturması demektir. Bunu ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, yargının ve savunmanın bölünmezliğine bir saldırı olarak görüyoruz. Çoklu Baro’ya tamamen karşıyız. Bu anlamda sağduyunun galip gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Arslan ayrıca Türkiye genelinde Ankara yürüyüş eylemi başlatan Baroların 21 Haziran Pazar günü Ankara’da buluşarak önce Anıtkabir’e Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gideceğini ardından da  özgür savunma, bağımsız ve tarafsız yargı paketi için eylemlerine birlik bütünlük içerisinde devam edeceklerini kaydetti.

YORUM YAP