DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAŞKAN YILDIZ ENGEL ÜSTÜNE ENGEL KOYANLARI KINADI

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN YILDIZ ENGEL ÜSTÜNE ENGEL KOYANLARI KINADI

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, kendilerini hayata bağlayan engelli araçları için bakım ve onarım servisi bulamadıklarını belirterek, ilgili, yetkili ve hayırseverleri göreve davet etti.

HABER MERKEZİ- Manisa’da yıllardır engelli vatandaşların hak ve çıkarları için mücadele veren Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, kendileri için en büyük mutluluğun sosyal yaşama katılabilmek olduğunu, bunu da en iyi akülü araçlarıyla yapabildiklerini söyledi. Dernek Başkanı Yasemin Yıldız hayata bağlandıkları engelli araçları için bakım ve onarım servisi bulamadıklarını, bu sorunun çözümü için ilgili, yetkili ve hayırseverleri göreve davet ettiklerini de ifade etti. Başkan Yıldız, yaşadıkları sorun ve isteklerini şöyle ifade etti:

“Belediyemizin tam donanımlı engelli aracı ile engelli arkadaşlarımızın arızalı olan akülü araçlarını Manisa’dan İzmir’e servise götürüyoruz, Şehzadeler Belediyemiz olmasa biz ne yapardık, halimiz nice olurdu? Çoğu engelli arkadaşımızın böyle bir imkanı yok, Şehzadeler Belediyimize ve bize ulaşamadıkları için tamir edilemeyen akülü araçları geri dönüşüme veriliyor. Ne yazık ki yaşadığımız şehrimizde engelli araçlarımızı tamir edecek bir servis yok. izmir, İstanbul, Konya ve Bursa’ya muhtaçız, kargo parası da ayrı bir külfet, engelli arkadaşlarım bu masrafları karşılayamayacak durumdalar. Sayın yöneticilerimiz lütfen empati yapsın, ellerini cüzdanarına değil, vicdanlarına koysunlar, çoğu arkadaşım çaresiz, siz özel binek araçlarınız arızalı olunca nasıl sıkılıyor ve çare arıyorsanız, bizim için de durum çok daha sıkıntılı yaşanıyor. Bizim akülü araçlarımızı şarj edecek ünitelerimiz vardı, Gediz Elektrik tarafından kaldırıldı, şimdi engellilerimizin akülü arabalarını şarj edecek yer bulamıyor. Sayın yetkililerimiz unutmayın ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır, bizim yaşadığımız sıkıntıları kendi başınıza gelince anlamak zorunda değilsiniz, biraz duyarlı olmanız yeterli. Biz kanarya, karga, kedi, köpek sevenler derneği değiliz, hobilerimizin peşinde koşmuyoruz, tabelası olup içi boş derneklerden de değiliz. Derdi olan insanlara çare, çözüm, derman üretiyoruz. Bizlerin kanayan yarası çok büyük. Şehirlerimizde akülü arabalarımızı şarj edecek üniteler yok, şehirlerimizde akülü arabalarımızı tamir-bakım yaptırabilecek servisler yok, şehirlerimizde engelli WC yok. Sadece bir iki belediyenin, Şehzadeler Belediyemizin gayretiyle bu işler olmuyor, keşke bu sorumluluk olduğu gibi Şehzadeler Belediyemize verilse, tüm yetki engele engel tanımayan Şehzadeler’de olsa, hiç bir sorunumuz kalmazdı. Şehzadeler Belediyesi’nin değerli başkanı zaten gereğini yapıyor, 81 il ve yüzlerce ilçe fark etmiyor, hepsine ücretsiz hizmet götürüyor. Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’den Allah yer gök razı olsun, karıncayı incitmeyen liderimiz ve özellikle Şehzadeler Belediyemizin engelli araç şoförümüz Çetin Şeker kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Çetin kardeşimizin görevi aracı sürmek, insanlık görevi de engelliyi sırtında taşımak, sizi doğuran annelerimizden Allah razı olsun.”

YORUM YAP