DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Birçok Avrupa ülkesinde Covid-19 varyantı nedeniyle enfeksiyonlar yeniden artıyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Birçok Avrupa ülkesinde Covid-19 varyantı nedeniyle enfeksiyonlar yeniden artıyor!

Avrupa’ da birçok ülkede covid-19 pandemisinde beklenen azalmalar yerine şüpheye bıraktı. Almanya ve Hollanda’ da da ev kısıtlamalarının süresi uzatıldı; işyerlerinin açılması, günlük hayattaki normale dönüş, yurtdışı uçuşlar ve tatil dönemine ilişkin karantina önlemlerinin gevşetilmesi konusunda tartışmalar bitmiş değil.

İngiltere’ de Başbakan tarafından cuma günü yapılan uyarıda salgının üçüncü dalgasının gelebileceği ve ülkenin buna hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, Avrupa ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında üçüncü dalganın gelmesi ihtimalini gözönünde bulundurulması gerektiğini belirterek, durumun endişe verici olduğunu söyledi.

AB’ de Covid-19 aşısı için uygulamaların henüz yeterli olmadığı konuşulurken, ikinci aşı için örneğin İngiltere’ de ‘50 yaş altı 21 milyon korunmasız insan’ olduğu ifade edildi. Üstelik birçok insan Covid olup çok hastalanana kadar savunmasız olduklarını bilmiyor.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel da “Avrupa’da aşı üretimini artırmak ve bunların üye ülkelere dağıtımını geliştirmek kesinlikle hayati önem taşıyor. Bu bizim ana önceliğimiz” dese de aşının% 100 güvenilirliğinin henüz yeterli bir istatistiği bulunmaması da düşündürüyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, durumun “endişeye verici” olduğunu belirterek,”Avrupa’da üçüncü dalganın başlangıcındayız. Birçok Avrupa ülkesinde B-117 (İngiliz) varyantı nedeniyle enfeksiyonlar yeniden artıyor.” dedi.

YORUM YAP