DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Birçok esnaf bu elektrik faturalarıyla iflas edebilir

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Birçok esnaf bu elektrik faturalarıyla iflas edebilir

Birçok esnaf elektrik zamlarından dertli; Format haber’e son zamlar hakkında değerlendirmelerde bulunan çarşıdaki işyeri sahipleri ‘bu iş sürdürülebilir değil, başa çıkamayız’  dedi. Sermayelerinin eridiğini belirten birçok esnaf böyle devam etmesi halinde kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

EPDK tarafından alınan karara göre, elektrik tarifeleri evler için yüzde 20, iş yerleri için yüzde 30 ve sanayiciler için yüzde 50 zamlandı. Yeni fiyatlarla 2021 yılının aralık ayında kwh başına 1 TL olan elektrik maliyeti, bu yıl ağustos ayında yüzde 206’lık artışla 3,06 TL seviyesine yükseldi; bu maliyet 2018 yılı ağustos ayı ile kıyaslandığında yüzde 913’lük bir fiyat artışına karşılık geliyor. Ancak enerji piyasası uzmanları enerji fiyatındaki artışların sürebileceğini ifade ediyor, çünkü küresel enerji krizleri yanında kurlardaki artış önemli maliyet baskıları oluşturuyor. Yeni zam haberleri için ekim ayına işaret ediliyor.

Öte yandan esnaf ve üreticiye yüklenen elektrik maliyetleri çarpan etkisiyle tüm ürün ve hizmetlerin fiyatı artırdığı gözleniyor.

YORUM YAP