DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Birleşmiş Milletler’den AB’ ye uyarı: ‘Mültecilerin geri itilmesi yasadışı!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Birleşmiş Milletler’den AB’ ye uyarı: ‘Mültecilerin geri itilmesi yasadışı!’

Avrupa’‘nın dış sınırlarındaki yasadışı sınır geçişlerinin sayısı bu yılın ilk sekiz ayında% 14 düşüşle 60 800 ‘e düştü. Ağustos ayında da, yasadışı sınır geçişlerinin sayısı bir önceki aya göre% 30 azalarak yaklaşık 9 200’e düştü.

Ancak Avrupa’nın yasa dışı göçmenleri sınırdışında tutma politikası zaman zaman sert önlemlere dönüşüyor. Nitekim BM, AB ülkelerinin deniz ve kara sınırlarından göçmenleri geri itmesinin ve toplu sınır dışı etmesinin yasal yükümlülüklerin ihlali olduğunu bildirdi.

Konu Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 45’inci oturumunda ele alındı. Konsey oturumuna evsahipliği yapan İsviçre’deki BM Cenevre Ofisi’nde BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet açılış konuşması yaptı.

Bachelet, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerini göçmen politikaları konusunda ortak bir dayanışma içinde hareket etme ve sorumluluk almaya çağırdı.

Bachelet, isim vermeden Yunanistan’ın kara ve deniz sınırından düzensiz mültecileri Türkiye tarafına “geri itmesine” tepki göstererek, “AB ülkelerinin kara ve deniz sınırlarında göçmenleri geri itme ve toplu sınır dışı eylemlerinde bulunduğuna dair raporlar, yasal yükümlülüklerin ihlalidir ve göçmenlerin yaşamları ve hakları için ağır sonuçlar doğurabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP