DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kamu İhalelerinde İptaller Arttı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kamu İhalelerinde İptaller Arttı

Sağlık Sağlık Bakanlığı’nın son üç ayda düzenlediği 102 hastane yapımı, tadilatı ve inşaat tamamlama ihalesine hiçbir inşaat şirketinin teklif vermediği ortaya çıktı. Birgün gazetesinden İsmail Arı’ nın haberine göre son dönemde kamu kurumlarının hastane ve okul inşası azaldı, çünkü inşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle müteahhitlerin önünü göremediği ve bu nedenle ihalelere katılmadığı belirtiliyor. İhalelere firmalar katılmadığı için de inşaatlar başlayamıyor.

Haberde ‘Ekonomideki tepe taklak gidişatı kamu kurumlarının ihaleleri çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.’ ifadesi kullanılıyor.

Haber özeti şöyle:

‘Sağlık Bakanlığı’nın sadece son üç ayda düzenlediği 102 hastane yapımı, tadilatı ve inşaat tamamlama ihalesine hiçbir inşaat şirketi katılarak telif vermedi. İhaleler hiçbir firma katılmadığı için iptal edilmek zorunda kalındı. Şirketlerin teklif vermediği ihaleler arasında, Iğdır Tuzluca 25 Yataklı Devlet Hastanesi ve lojman yapımı, Konya Derbent 10 yataklı entegre ilçe hastanesi yapımı, Ordu Gölköy 75 Yataklı Devlet Hastanesi yapımı, Kocaeli Gölcük 250 Yataklı Devlet Hastanesi tamamlama inşaatı da ihaleleri de yer alıyor.

‘Bu hastane projeleri şirketlerin ihalelere katılmaması nedeniyle hayata geçirilemezken, çok sayıda aile sağlığı merkezi, hastane onarımı, diyaliz merkezi yapımı, ek hizmet binası yapımı ve 112 merkezi gibi inşaat ihalelerine de şirketler katılmadı. Ayrıca bakanlığın 24 ihalesi de bütçe yetersizliği nedeniyle iptal edildi.’

OKUL İNŞA EDİLEMİYOR

‘Valiliklerin okul inşaatı ihaleleri de birer birer iptal oluyor. Sadece son üç ayda birçok kentin valiliği, 45 ilkokul, ortaokul, lise ve anaokulu inşaatı ihalesini “Şirketlerin teklif vermediği ve ihaleye katılmadığı” gerekçesiyle iptal etti. Ayrıca 12 okul inşaatının ihalesi de valiliklerin bütçesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Bunların dışında birçok okulun deprem güçlendirme ihalesinin de iptal edildiği açıklandı.’

YORUM YAP